Houpací postel

Jules a Jason Henry Design z designérského studia Sveglio představili ohromné, ale naprosto úžasné houpací lůžko. Základní konstrukce je z kovu potaženého plastem nebo z nerezu. Proto může být použité i venku.

Foto: Michelle Magdalena Maddox

Strojařův sen

Naprosto dokonalé se musejí zdát výrobky firmy Vintage Industrial z Ameriky. Vyrábí neskutečný nábytek průmyslového typu. Představujeme například dva typy – špičkový Bronx Crank Table, který je osazený zvedacím mechanismem s možností zatížení až pět tun. Samozřejmě, že tohle není ta nejdůležitější vlastnost jídelního stolu, ale návštěva, které to majitelé řeknou, bude určitě překvapená.

A jako druhý tu máme základní liniový Crank Table. Zvedací mechanismus je „jen“ na dvě tuny. Ceny výrobce neuvádí. Ty jsou odvislé od materiálu, velikosti, povrchové úpravy apod. Vše je volitelné.

Křížkovým stehem

Ellinor Ericsson je designérka z dánské Kodaně. Navrhla kolekci X-Me, což je skupina nábytku, která má společné výplety v opěradlech barevnými „žížalami“. Ty jsou vyrobené z vlny a vycpané měkkou cupaninou. A důvod takového designu? Prý proto, že všichni očekávají od severského designu jednoduchost, strohost a bezbarevnost. Proč? Vždyť i severský design může být nápaditý, barevný a neokoukaný.

Organické poličky

Italské studio imperfettolab postavilo zajímavý koncept modulárních polic FAVO. Organické tvary lze libovolně sdružovat, a to ve více velikostech. Navíc jsou naprosto dokonalé i co do technického provedení – jde o skelný kompozit, který je lakovaný a povrchově leštěný. Díky tomu lze police vystavit i povětrnostním podmínkám, aniž by nějak utrpěly.