Podlahová plocha bytu je velkorysá – 193 m² + 25 m² terasy a balkony. Na takovém prostoru se už dá kouzlit. A navíc tu dominuje netradiční trámoví stavby, které prochází hlavním obývacím prostorem. Zde je výška stropu až 6 metrů. Takže základ je vytvořen už samotnou stavbou. Ten zbytek musel být dotvořen tak, aby splnil požadavky majitelů, kteří sice chtěli moderní interiér, ale nic ultramoderního. Prostě byt, ve kterém se bude dát žít dnes, stejně jako za dvacet let.

Po schodech nebo výtahem se přichází směrem do chodby, která rozděluje byt na dvě části – na jedné jsou dva pokoje s koupelnou a záchodem majitelů a na druhé straně pak je prostor pro druhou toaletu a sprchu pro návštěvní pokoj.

Na konci chodby se pak otevírá největší část bytu – obývací pokoj. Zde je u oken jak klasická pohovka, tak za ní je i pěkný čtvercový jídelní stůl. Za stěnou a ostrůvkem je totiž velmi jednoduchá, až minimalistická kuchyně v tmavém dřevě. Další samostatná část u oken pak patří domácí kanceláři, tedy křeslům a psacímu stolu.

V interiéru musíme upozornit i na zajímavě řešené osvětlení, které se spoléhá na tři kulovitá tělesa spuštěná z hřebenu vysokého stropu, dosvícená po stranách bodovými světly a velkou převislou lampou nad pohovkou. Kuchyně pak získává lesk díky světlíku a bodovkám zabudovaným v nice.

Architekti: PEÑA Architecture Foto: Maarten Laupman