Tenhle byt v Praze na Žižkově má nádherný výhled do zeleně. Jenže byt jako takový byl trochu nepraktický. Sice 4+kk, ale těžko využitelné. Dva miniaturní pokojíky prostě neprošly, a příčka mezi nimi tak padla a vznikl nádherný třípokojový byt s velkou ložnicí.

Online

Vše bylo vytvořeno online pomocí Hezkey.cz, tedy služby, kde investor online pošle své požadavky, na ně se vyberou nejvhodnější architekti a po jejich výběru opět online proběhne komunikace a návrh. Jednoduše, rychle, bez zbytečných prodlev. Klientka hodně cestuje, a tak velmi ocenila flexibilitu Hezkey, možnost řešení návrhu odkudkoliv, třeba z thajské pláže, a ve své nepřítomnosti dohled designérky na realizaci.

Byt majitelka předala bez interiérového zařízení v základním standardu. Přála si praktickou a velkou kuchyňskou linku, dostatek úložných prostor v celém bytě. Důraz byl kladen na přírodní materiály, lehký a čistý design. Barevné ladění interiéru je preferováno do klidných, čistých tónů s oblíbeným modrým odstínem. Důležité je, že byt je momentálně určen pro single bydlení s perspektivou na byt pro tří až čtyřčlennou rodinu.

Změn byla spousta

I když si spousta lidí, kteří si koupí nový developerský byt, myslí, že se můžou ihned nastěhovat, často je nutné provést stavební úpravy, které pomůžou lepšímu využití prostoru. Vždy je pak lepší řešit stavební úpravy před zařizováním interiéru a nastěhováním.

Stavební úpravy zahrnovaly dispoziční změnu bytu – byla zbourána příčka mezi pokoji, a vznikla tak ložnice s dostatkem úložných prostor. Byla doplněna chybějící dubová podlaha, došlo k zazdění stavebních otvorů pro nepoužívaný vstup. Dále byly přesunuty a doplněny elektroinstalace pro osvětlení a ovladače, které více vyhovovaly novému návrhu. Stejně tak byly upraveny rozvody pro kuchyňskou linku.

V bytě designérka navrhla většinu zařízení v atypickém provedení na míru dle vlastního návrhu. Hlavním materiálem je bělený dub v kombinaci s bílým lakem. Veškeré truhlářské práce provedla společnost Devoto. Interiér byl pak doplněn o jednotlivé solitéry českých dodavatelů – např. keramické 3D tapety Piršč, dále svítidla Lucis, sedačku Phase. Květinové doplňky dodala společnost Gardners a veškerý dekorační textil společnost Inbytex.

  • Autor: Hezkey – Ivana Šustrová, B.A.
  • Realizace truhlářských prací: Devoto
  • Realizace: srpen 2015
  • Místo: Praha-Žižkov
  • Foto: Tomáš Dittrich