Část krovu musela být sice zvýšena, ale díky tomu vznikl fantastický penthouse o ploše 250 m². Architektonická kancelář Destilat celý byt naladila do pohodových a nestárnoucích barev – bílé a šedé.

Centrem bytu je obývací pokoj s výškou stropu 6 metrů s „kamuflovanou“ kuchyní. Proč kamuflovanou? Protože její průčelí je vlastně kryté eternitovými panely. Samozřejmě, že nejde o ten nechvalně známý azbestový eternit na střechy. Tohle jsou moderní panely z uhlíkových vláken. Jako obklad se prolínají celým interiérem. Důvodů pro použití tohoto materiálu je hned několik. Vzhledem k budově a umístění bytu to bylo chápáno jako pocta tomuto stavebnímu materiálu, který v poválečném Rakousku byl tak oblíbený.

Dalším důvodem bylo hledání materiálu, který by byl moderní, efektní, a přitom dokázal vydržet vysokou zátěž. S tolika dětmi nakonec bylo nutné hledat něco opravdu trvanlivého. A to moderní eternit splňuje beze zbytku. Zde je jím obložena nejen kuchyně, ale i vestavěné skříně, a jádro s vestavěnou toaletou, komín krbu apod.

Po stranách centrálního prostoru se střecha snižuje, takže se sem ideálně vešly čtyři ložnice a dvě velké koupelny.