Bang




Velký třesk definoval vývoj a tvar vesmíru. Jednoduchý tyčový tvar světla BANG bude definovat příjemnou atmosféru vašeho domova. Bang pasuje svým jednoduchým designem do každého prostoru. Na nic si nehraje, je přímý a snadno zatočí s přítmím. Cena 3890 na www.claro.cz.

Hapton




Měděná klasika, která nezestárne za deset, dvacet ani padesát let. Závěsné svítidlo Hapton je zařazeno velmi správně do kolekce Vintage, vždyť tohle je tradice známá už hodně dlouho. Tady ale v prvotřídním provedení, vysokém lesku a moderním designu. Cena 1490 na www.eglo.cz.

Libe




Italská světla Masiero jsou synonymem špičky ve svém oboru. Design výrobků vychází z tradičních tvarů a klasických vzorů. Tento prostý základ ale umí kreativně přetavit v moderní styl, jenž i malou lampičku povznáší do světa někdy až nevídaného luxusu. Příkladem budiž závěsná lampa Libe s průměrem 90 cm, která kombinuje křišťál, dřevo a chromovanou ocel. Cena 79 800 Kč na www.hanak-forum.cz.

Colmena




Doma to někdy bzučí jako v úlu. Tak proč si jeden dřevěný úl nepověsit nad kuchyňský stůl! Kdykoli bude potřeba, necháte z něj vyletět světlo, které rozjasní společné snídaně i večeře. A na tvářích celé rodiny vykouzlí medové úsměvy. Cena 3890 na www.claro.cz.

Transloetje


Klasika přináší krásu starých časů v novém kabátku. Designéři vymysleli velkou spoustu zajímavých vychytávek. Lampička je bezdrátová a dobíjecí, a i když skrývá na první pohled starou obyčejnou žárovku, není tomu tak, Transloetje rozzáří vaše večery úsporným teplým led světlem! Zapínání lampičky Transloetje je dotykové a můžete si volit ze tří intenzit příjemného světla. Lampičky Transloetje si můžete pořídit v 8 barvách, záleží jen na tom, jak barevná je vaše nálada! Cena 2519 Kč na www.fatboy.cz.

Vejtsberg




Tady si užijí příznivci retra i moderny. Oběma skupinám se bude Vejtsberg líbit. Podstavec svítidel je tvořený jehlanem z čirého skla, kterým se vine kabel v různých barevných provedeních. Vršek svítidla je z pískovaného skla, takže vrhá tlumené světlo. Horní část má tvar koule nebo válce. U každého z modelů je možnost vybrat si barvu kabelu, od průhledného po výraznou červenou. Cena: 4749 Kč na www.dtglass.cz.