Hrátky s barvami nejsou v italském podání totéž, co v českém. U nás byste se dostali do místnosti vymalované oranžovou barvou i na stropě nebo s natřenými skříněmi modrou barvou, stojícími vedle zelené pohovky.

Byt od MARGstudio však ukazuje, že i když se použije hromada vysoce kontrastních barev, když se použijí s rozumem a jako doplněk, nikoliv jako hlavní motiv, působí to dobře.

Podívejme se například na kuchyni. Je tu spojení několika výrazných barevných prvků. Především je to tmavá tapeta s abstraktním vzorem, pak barové židličky v jasné svítivě zelené barvě a také barový pult ve dřevě. Trochu divočina. Jenže když se vše zasadí do bílého celku, je ten důraz na barvu utlumen.

Nebo nahlédněme do koupelen. První je v šedém tónu. Ten vlastně proniká do koupelny z ložnice. Takže má smysl. Má styl a koncepci. Druhá koupelna je strukturou stejná. Má na stěnách jednobarevnou mozaiku, ale ve výrazné fialové barvě.

Hra barev se pak prolíná celým interiérem. Základní bílá je doplněna výraznými žlutými křesly, obrazy na stěnách nebo jen interiérovými doplňky.

Foto: Sara Magni