Loungesofa Siena

Velké křeslo od Amazonas Hängematten GmbH, tedy známého producenta hamak a závěsných křesílek, je kombinací ohýbaného dřeva a snímatelné matrace. Je to perfektní kus jak do interiéru, tak i ven na terasu či k bazénu. A hlavně jde už od pohledu o neskutečně pohodlné křesílko.

Amazonas.eu

Sofa Iris

Jednoznačně nejoriginálnější z celé kolekce je výrobek Slováka Lubo Majera z Dizajno. Kovový podstavec je doplněný rámem ze dřeva a OSB desek. Meziprostor vyplňuje PUR pěna a jako vrchní materiál je použita tkanina Rally od italského výrobce Aurim. Celá sedačka je dělána na zakázku, takže rozměry i barvy mohou být rozdílné.

Cena: 172 680 Kč na www.designeros.com/cz

Dune – Low Chair

Dánský designér Jonas Lyndby Jensen představil celou kolekci s názvem Dune. Tvary jsou inspirovány právě jednoduchými tvary vytvářenými přírodou – písečnými dunami. V nabídce jsou vysoká i nízká křesla. My vám ukazujeme křesla nízká, která jsou trochu zajímavější, i když asi ne praktičtější. Sedací část je z kompozitového materiálu ze skelných vláken. Jednoduchá základna je z dubu. V nabídce jsou i další komponenty, jako například konferenční stolky.

K doptání na www.designeros.com/cz

Carpet Chair

Jde o skutečný perský koberec, který se vyrábí čtyři měsíce. Jenže tenhle koberec vypadá jako kouzelný. Je to opravdový létající koberec jak z Pohádek tisíce a jedné noci. Úžasný nápad dodal designér Jan Blythe. Ovšem cena je také úžasná: 12 000 euro.

Bushcraft series – Tripod S

Celá série stoliček a stolků od Rubena von Kinderena z Nizozemí je inspirována uměním přežití ve volné přírodě – opracování dřeva, vázání uzlů… Na stoličkách není jediný šroub ani lepidlo. Ve spolupráci s firmou StijlZo připravili ručně vyráběné produkty, které je možné koupit i přes www.designeros.com/cz v korunách.

Cena: 9365 Kč na www.designeros.com/cz

Hojdačka

Na základu z nerezové oceli je postavená jednoduchá dřevěná kolébka pro dospělé i děti. Opěradlo je sice pevné, ale přední část může být doplněna zábranami, takže děti z ní nevypadnou (samozřejmě, když samy nechtějí). Jasnou inspirací byla pro Elišku Dudovou klasická kolébka, která se po staletí používala. Čalounění je zde sundavatelné a lze prát v pračce.

Cena 81 702 Kč na www.designeros.com/cz

barStool

Od Opossum Design pochází tato velmi zvláštní stolička. Zohýbaný plech je protkán sítí třech nožek, které jsou plechem vlastně pevně ustaveny, a i když nejsou se sedákem spojeny, nevypadnou. V nabídce jsou různé barvy.

Cena 375 euro na opossum-design.com.

Industrial+recycle

Rám této dvoulavičky je ze svařované oceli. Může mít i rozdílné barvy i menší úpravy. V nabídce je i jedno- či trojmístná verze. Sedák a opěradlo jsou z recyklovaného dřeva z rybářských lodí.

Cena 797,76 euro na ghify.com.

Bar Bench S006

Staré zinkové přepravky na mléko a sedák z kůže na gymnastické žíněnky… Naprosto dokonalé spojení v netradiční nabídku Radka Hrdličky a jeho Hrdla Design. Židličky ale nejsou jediné v nabídce. Můžete si objednat třeba i televizní či konferenční stolek, knihovnu na kolečkách apod.

Cena: 6008 Kč na www.designeros.com/cz

Acapulco Rocking Chair

Innit Designs z Kanady postavili zajímavou sérii sedacího nábytku, založeného na pozinkované ocelové konstrukci, která je vyplétána vinylovou tkanicí. Vše je neskutečně trvanlivé. Nepodléhá zubu času, UV záření, počasí. Židle jsou stohovatelné, snadno se čistí, jsou pohodlné a dobře větrají.

Cena: 10 453 Kč na www.designeros.com/cz