Pořiďte si krb. Nebudete zklamáni

I když mají mnozí lidé krb spojený hlavně s celkovým designem a možností vytvořit elegantní doplněk do domu, nebo v případě biokrbů také do bytu, je třeba říci, že krby mají i svou praktickou stránku. V první řadě je nutné říci, že krb ve vašem domě bude nejenom skvěle vypadat, ale primárně bude spojený také s tím, že v něm stačí zatopit a během chvíle uvidíte nejenom mihotající se plameny, ale máte jistotu i toho, že během pár okamžiků bude ve vašem interiéru příjemné teplo. A je jedno, zda si chcete jenom přitopit na jaře nebo na podzim, či je vaším cílem vytápět pomocí krbu i v zimě. Dnes navíc není problém využívat řadu materiálů, kam se řadí:

  • měkké dřevo
  • tvrdé dřevo
  • dřevěné brikety

Snižte teplotu i bez klimatizace

Co může být poměrně velkým problémem mnohých bytů a domů, to jsou vysoké teploty. Logicky hlavně v období léta, kdy sluneční paprsky pronikají do interiéru a ten výrazným způsobem ohřívají. I tomu lze celkem snadno a jednoduše zamezit. Jak na to? Pomohou vám žaluzie s jednoduchým ovládáním. Nejenom že můžete mít jistotu toho, že eliminujete jakékoliv oslňování, ale zároveň zastavíte sluneční paprsky hned u oken, díky čemuž nebudou moci proniknout až k vám do interiéru. Sami se tak jasně přesvědčíte o tom, že dopřát si příjemného klimatu v interiéru lze i bez klimatizace. Nehledě na to, že praktické zastínění se může hodit třeba i v noci.

Izolace je základ

Jenom těžko bychom hledali častěji skloňované téma, než je právě izolace. Pokud se na tuto oblast podíváme blíže, můžeme ji rozdělit do dvou kategorií. A to na izolaci:

  • tepelnou
  • zvukovou

Tu první zná zcela jistě každý, jelikož o ní musíme říci, že dokáže velmi dobře eliminovat jakékoliv tepelné ztráty. Díky tomu můžeme vytápět méně, což se pozitivně projeví především na úsporách, které jsou spojeny se samotnými náklady na topení. Zvuková izolace, kam se řadí dnes velmi oblíbené izolační desky Wolf, je zase dokonalou ukázkou toho, jak lze snadno zajistit bezproblémové soužití s našimi sousedy. Na první pohled jednoduchá deska dokáže velmi dobře eliminovat hluk, což se skvěle hodí hlavně v případech, kdy žijeme v panelových domech, kde je neustále vše slyšet.

Efektivně je třeba nejenom vytápět

Když jsme se dotkli efektivního vytápění, nesmíme zapomínat také na věc, která s tím často souvisí. Pokud nejste napojeni na centrální kotelny spojené s distribucí teplé vody, je třeba si pořídit špičkové ohřívače vody. Zde hleďte nejenom na vysokou efektivitu ohřevu – kdy je voda ohřívána s minimem elektrické energie. Hledět je dobré také na udržení vody právě v dostatečné teplotě. I proto jsou dnes hitem moderní bojlery, které v daném ohledu rozhodně nezklamou.

Úložné prostory nepodceňujte

Poslední praktická oblast vašeho bydlení se týká úložných prostor. Zatímco v domě můžete využít sklep, stejně jako třeba půdu, nebo i technické místnosti, v bytě již tolik možností nemáte. Zde je třeba šetřit každý centimetr místa. Skvělým řešením tak mohou být různé typy sedaček na míru. Tedy řešení, které je spojeno primárně s tím, že daná sedačka nabídne jak prostor pro relaxaci, tak i dostatek úložných prostorů, kam můžete vždy pohodlně umístit vše, co je jenom potřeba. I to vede k mnohem příjemnějšímu bydlení. Přesvědčte se sami. Navíc ceny takového řešení zcela určitě nemusí být nijak vysoké.