Nylonový věk

Hodně zajímavá je sada nylonových světel MUMOON, a to hned v několika pastelových barevných tónech. Jejich geometrické vzezření stejně jako použité barvy přesvědčí každého pochybovače o tom, že právě tahle světla dokážou interiér osvěžit a vyladit do toho správného stylu.

Světla MUMOON jsou k dostání ve čtyřech typech a velikostech. Každý z nich navíc lze pořídit v osmi barevných provedeních – od nejsvětlejší lehce šedé přes žlutou a rezavou až po tradiční černou. Jednotlivé lustry je možné klasicky umisťovat samostatně, ale díky své vzájemné jak barevné, tak tvarové kompatibilitě se do interiéru báječně hodí umístit třeba i tři nebo čtyři vedle sebe.

Prodává Claro

Klasika

Váš interiér nemusí vypadat jak ze žurnálu moderního designu. Kdo má rád klasiku, ten ať si pořídí klasické kousky. V nabídce Donate je například židle s područkami Lana se sedákem z pravé kůže - cena 10 750 Kč (horní foto).

Moc pěkná je i lavice Carla s podnožím z dubového dřeva. Ta stojí 20 650 Kč. A pak tu máme něco pro milovníky industriálního designu. Celokovová industriální židle s dřevěným podsedákem za cenu 3 400 Kč vypadá naprosto perfektně.

Obluda

Chtěli byste vašemu školákovi (nebo studentovi) udělat radost a nějakým netradičním způsobem mu zkrášlit dětský pokoj? Co takhle pořídit mu sedací vak Obludöö, který slouží zároveň jako skrýš?

Je to perfektní skrýš pro nejmenší! Oblíbená mírumilovná příšerka jim dovolí vše, nechá si i skákat po hlavě. Skvělý sedací vak povýšený na komplexní hračku pro všechny děti. Děti tento vak milují a používají jej i jako tajný úkryt pro své oblíbené hračky.

K sedacímu vaku Obludöö patří (jako u všech ostatních vaků Tuli) i desetiletá záruka a náhradní náplň zdarma. Koupíte na tuli-tuli.cz.

Šedá jako myš

Pro dveřní kování je šedá jako stvořená! Jemná elegance tohoto odstínu nenápadně splývá s okolím, a může tak podpořit celkový nádech vašeho interiéru bez zbytečného strhávání pozornosti. „Kolekce MAXIMAL v sobě kombinuje mat kovu na těle kliky a perleťově šedou v její výplni,“ říká pan Roman Ulich, designér společnosti M&T, jediného českého výrobce designového dveřního a okenního kování. Vzhledem k vysoké kvalitě vnitřního mechanismu kování a neutralitě šedého odstínu tak máte jistotu, že jste zvolili nadčasový doplněk pro vaše dveře, kterému nenápadnost vyloženě svědčí!

Květiny do každé rodiny

Nejen v době, kdy se léto pomalu přelévá do podzimu, přichází vhod několik vkusných a stylových nápadů, jak do interiéru vnést trochu zeleně v kombinaci s monochromně laděnými doplňky.

Zajímavou alternativou exteriérových truhlíků, které si můžete dát na balkony a terasy, jsou bezesporu minimalistické truhlíky Plant Box od Ferm Living. Ten v horní fotce pak stojí 5590 Kč.

Od Ferm Living je i velmi zajímavá váza Hexagon, která vyznává čistý geometrický tvar, jenž se neomrzí a bude slušet každé květině. Cena na DesignVille 1050 Kč.

Na severní stoličce

Dánský designér Nicholai Wiig Hansen navrhl minimalistický stolek, který se hodí do všech typů interiérů. Praktický je ovšem i z funkční stránky. Má totiž zvýšené okraje, které poslouží jako ochrana před svrhnutím položených věcí nebo rozlitím pití.

K dispozici je také větší verze stolku i stolek s deskou v hranatém provedení. Všechny typy stolků pohromadě tvoří skvělou rodinu, ale dobře vypadají i samy o sobě. V obýváku, v ložnici i v kuchyni. Zkrátka všude tam, kde potřebujete něco elegantně odložit.

Lze jej velmi jednoduše sestavit bez použití nářadí. Deska je z pevného plastu v bílé barvě, nohy stolku jsou z přírodního, pevného jasanového dřeva.

Výška 42 cm, průměr desky 50 cm. Cena na NordicDay.cz 7894 Kč.

Beton v koupelně

Není třeba si hned představovat dělníky betonující základy domu. Vodu si sice ponecháme, ale písek a cement oželíme… Řeč je o novém dekoru, který pomalu začíná ovládat i koupelny. „Vzhledem k vlhkému prostředí, které je s koupelnou všeobecně nejvíce spojované, je betonový laminát tou ideální volbou pro koupelnový nábytek, protože je vůči útokům vody imunní,“ říká Ing. Zdeněk Blažek, manager marketingu společnosti Dřevojas, v. d., tradičního českého výrobce koupelnového nábytku. Skříňky ve světle šedém betonovém provedení jsou výbornými parťáky, kteří nechají naplno v koupelně vyniknout zrcadlům či umyvadlům.

Exkluzivní dlažba

Společnost Los Kachlos uvádí na český trh sérii exkluzivních dlažeb Kyron. Jedná se o dokonalou imitaci přírodního dřeva, která překvapí jak svým autentickým designem, tak i unikátními technickými vlastnostmi.

Hlavní výhodou dlažby je její pružnost, díky které je použitelná pro všechny typy povrchů. Dlažba je navíc samonivelační, což zásadním způsobem ovlivňuje náročnost pokládky. Výrobce dokonce uvádí možnost pokládat bez lepení, podlahu lze tedy snadno kdykoliv demontovat či přeskládat.

Dlažba série Kyron je dodávána ve formátu 20x170 cm ve třech barevných odstínech. Kyron Grey navozuje dojem měkké šedé patiny na dřevě. Klasické zabarvení v jemné hnědé má dlažba Kyron Natural. Kyron Taupé pak přesně imituje hrubě opracované masivní dřevo, a to včetně suků či zdánlivých nerovností a hrubého povrchu.

Protože je dlažba mrazuvzdorná, je vhodná jak pro interiéry, tak i pro exteriéry. I přesto, že je pružná, je neobyčejně odolná proti praskání či otěru. Cena za 1m2 činí 1989 Kč.