A to si představte čtyřčlennou rodinu! Každý její člen má spousty věcí oblečením počínaje a nejrůznějšími sportovními a jinými pomůckami konče. Proto je nezbytné řešit efektivně dostatek úložného prostoru. Ten by ale neměl být na úkor předimenzování celého interiéru klasickými skříněmi. Existují totiž mnohem důmyslnější řešení! Právě na ně se podíváme v tomto článku mnohem podrobněji. Soustředíme se konkrétně na úložný prostor, který je na první pohled nenápadný, ovšem elegantní a pro majitele dané nemovitosti praktický.

Na šatnu je třeba myslet již při řešení projektu

Každý z nás má hned několik druhů oblečení. Pokud momentálně stavíte nový dům anebo kompletně rekonstruujete stávající, vyplatí se přemýšlet o šatně. Jedná se sice o místnost navíc, nicméně lze ji bez větších problémů velmi efektivně zakomponovat do interiéru takovým způsobem, že bude harmonicky ladit s okolními místnostmi. Většinou se ovšem řeší jako součást ložnice. Stačí pouze jednoduché přepažení příčkou. Zapotřebí mnohdy není ani vstupních dveří. Když si vybavíte její interiér šatními tyčemi, přihrádkami a poličkami, není co řešit. Moderní bydlení s touto místností zkrátka a jednoduše počítá.

Elegantní a úsporné vestavěné skříně

Jestliže nechcete mít další místnost navíc, vyplatí se zvolit vestavěné skříně. Jejich realizace by se měla také promyslet. Je vcelku jasné, že jakákoli vestavěná skříň je zcela specifická a vyžaduje určitý prostor. Mnohé variace lze samozřejmě plánovat již se stávajícím rozpoložením celého interiéru, nicméně mnohem lepší je, když už předem počítáte s potřebným místem. Vše se řeší za pomoci nejrůznějších výklenků a přenechání prostoru pro vestavěnou skříň. Její interiér je třeba naplánovat do posledního detailu. Sloužit může jak pro uskladnění šatů, tak i pro uložení věcí běžné denní i občasné potřeby. U šatních variací je dobré myslet na tyče pro umístění ramínek, drátěný program pro spodní prádlo a ponožky nebo na police, na něž si poskládáte trička.

I v koupelně je zapotřebí stylový nábytek

Ani koupelna není místností, která by se jen tak obešla bez úložného prostoru. Není se čemu divit, jelikož jen samotné sprchové gely a kosmetické přípravky dokážou zabrat neskutečnou porci prostoru. Ženy mají v koupelnách často svůj kosmetický salon. Jen jedna jediná skříňka umístěná většinou pod umývadlem rozhodně není nafukovací. I proto je zapotřebí vybrat ještě další koupelnový nábytek schopný pojmout nejrůznější předměty. Výborné jsou zejména závěsné skříně, případně nenápadné malé skříňky umístěné v rozích této místnosti.

A co ostatní úložný prostor?

Myslíte si, že jediné řešení představují vestavěné skříně Ostrava? Nikoli, v interiéru nemovitostí i v mnohých jiných městech je možné najít i spousty dalších míst, kam lze uložit své věci. Jmenovat bychom mohli například rozkládací sedací soupravy. Především rohové modely ve tvaru písmene L dokážou poskytnout spousty potřebného místa. Využít je lze nejen na uskladnění povlečení pro přespání případné návštěvy. Vynikající úložný prostor dokážou nabídnout i mnohé kuchyňské linky. Především skříně u stropu jsou určeny právě pro uskladnění věcí, jež ani s vařením a přípravou pokrmů nemusí vůbec nijak souviset. Ať už uvažujete nad jakýmkoli nábytkem, který bude nabízet úložné místo, vyplatí se volit vestavěné skříně na míru Ostrava od stolařství Šimčák. Do interiéru získáte funkční a elegantní prvek, jehož si i návštěvy všimnou na první pohled.