Jde o byt o podlahové ploše 77 m², tedy žádný extrémně velký byt. Nachází se ale ve Vila Olímpia v São Paulu, což znamená velmi dobrou adresu v centru tohoto světoznámého města. Diego Revollo, architekt, jehož projekty jsme tu už několikrát představovali, tu využil tradiční architektonický jazyk při rekonstrukcích – odhalit interiér, spojit ho a nenápadně, a přesto účinně ho zase rozdělit.

Zde ovšem dělení není v rámci dveří. Sice část s televizí se dá oddělit posuvnými panely, ale to není to hlavní, o co v bytě jde. Architekt totiž vzal paletu tlumených barev ve spektru od bílé po černou a použil ji. Například užitkové kuchyňské části jsou hluboce černé. Balkonová část pak je obložena na podlaze i na stropě béžovými lamelami. Podlaha v ostatních částech je ze šedivé cementové stěrky. Stěny jsou většinou bílé, jen někde mají obklady z černého dřeva. Pohovky a další vybavení pak oscilují v šedých nebo lahvových tónech.

Další návrh od Diega Revolla

Na fotografiích je patrné, že i nenásilnou barevnou formou lze odpojit různé části bytu od sebe, i když jde vlastně o jeden velký prostor. Pokud vás překvapí umyvadlo v obývací části, pak je dobré se podívat na to, co vévodí spotřebičům zde i v kuchyni. Není těžké pochopit, proč místo prvotřídních kuchyňských spotřebičů tu jsou všude rozprostřeny chladicí skříně na nápoje a náčiní na výrobu koktejlů.