K Velikonocům neodmyslitelně patří vajíčka, jako symbol zrození a nového života, zelená tráva či jiné rostlinky a také jarní květiny, jako jsou například primulky. Ukážeme vám, jak si můžete snadno a doslova za pár korun zhotovit dekoraci, která toto vše v sobě spojuje.

Co budete potřebovat?

Papírové plato od vajíček (velikost záleží na vás, my jsme zvolili pro 15 vajíček)

12 vyfouknutých skořápek

3 cibulky hyacintů

primulky (my jsme pracovali se žlutými, ale můžete zvolit jinou barvu nebo mix)

snítky nevěstina závoje

chomáčky mechu

zahradnická pěna

nůžky a nůž

Jak správně postupovat?

Tři z vyfouknutých skořápek nechte v celku, ostatní rozpulte na dvě části tak, abyste měli vždy větší část, kterou použijete, a menší, kterou můžete vyhodit. Zahradnickou pěnu nařezejte na malé kousky, aby se vešly do hlubokých skořápek, a nechte je alespoň deset minut namočené ve vodě. Potom kousky jemně a opatrně napěchujte do skořápek.

Do zahradnické pěny postupně vpichujte větvičky nevěstina závoje a stonky primulek. Nevěstin závoj mívá pevný stonek a nebudete mít problém jej zapíchnout do pěny. U primulek je to těžší, proto si pomozte a nůžkami si do pěny navrtejte dírku, kam stonek jemně zasunete.

Potom kolem rostlinek navrstvěte chomáčky mechu. Některé skořápky můžete naplnit pouze mechem, do některých zase můžete zapíchnout pouze primulky.

Do tří prázdných skořápek, které zůstaly v celku, zapíchněte větvičky nevěstina závoje samostatně. Na plato umístěte v libovolném pořádku cibulky hyacintů, skořápky s nevěstiným závojem a otevřené skořápky s mixem květinek.

Kromě primulek můžete využít kvítky modřenců, krokusů či jiných drobných jarních kvítků. Můžete vytvořit dvoubarevné kombinace jako my, nebo můžete zvolit pestrou směsici barev podle toho, co se vám líbí.