Střešní byty s terasou jsou většinou velmi zajímavé. Tenhle má ještě jednu další výjimečnost. Sídlí totiž na ulici Avenida Gaudí, tedy na dohled barcelonské katedrály La Sagrada Família. A v téhle exkluzivní lokalitě má tříčlenná rodina právě takový byt. Ten ale byl upraven architektonickou kanceláří Egue y Seta.

Požadavky rodiny byly takové, že by chtěli byt se severskými prvky, ale vhodně zasazenými do španělského interiéru. Začalo to tedy od podlahy. Tady se objevila zajímavá keramická mozaika z osmiúhelníků, která volně přechází v dřevěnou podlahu. Ta se pěkně proplétá mozaikou a vytváří zajímavý vzor na zemi. Kuchyně je vetknuta do rohu hlavní místnosti. Bohužel ostrůvek z větší části zabírá varné centrum a linku přisazenou ke zdi pak mohutná vysoká skříň a dřez. Místa na samotné vaření tak moc nezbývá.

Vedle kuchyně je pak velká sedačka s konferenčním stolkem. Na protější stěně pak vidíme vetknutou knihovnu s audiosystémem. Pokud by někdo hledal televizor, pak musíme upozornit na lištu pod stropem, kde je velké stahovací plátno, na které promítá obraz dataprojektor.

Pojďme ale na terasu. Část z ní je zastřešená a s okny. Je to jídelní kout, který má nádherný panoramatický výhled. Druhá, větší část je pak pod širým nebem. Jsou zde sedačky z palet i gril a samozřejmě spousta květin. Prostě fantastické místo na odpočinek.

Další interiér od stejného studia

Ve srovnání s vypiplanými společnými prostory pak vypadají dost kontrastně ložnice majitelů a dětský pokoj. Jsou jednoduché a čisté, bez zbytečných ozdob.