Interiéry stylované pro muže, jak je vídáme na fotografiích v časopisech o bytovém designu, mívají řadu shodných znaků. K těm nejvýraznějším patří jednoduchost linií, tmavé barvy, hodně černé, občas prvek v sytě červené, bezespárové podlahy a obklady, nejčastěji ve formě cementové stěrky. Někdy se designér inspiruje představou anglického gentlemana, co tráví večery v koženém křesle s knihou a doutníky, jindy dá přednost industriálnímu stylu mladého a neklidného Londýňana, co ve svém bytě pořádá jednu party za druhou. Na 3D prezentacích většinou nechybí velký bar a často tu z neznámého důvodu vidíme na stěně zavěšený bicykl.

Představy o ryze pánském interiéru se někdy bohužel odvíjejí od stereotypních představ o životním stylu svobodných mužů. Má se za to, že takový osamělý vlk nikdy nevaří, holduje alkoholu, neustále vysedává na internetu, a když přijde na styl, libuje si v minimalismu a geometrických tvarech. To může být v některých případech pravda, ale nemůžeme házet všechny svobodné pány do jednoho pytle.

Nechme stranou klišé a zkusme nastínit, čím se interiér single muže skutečně odlišuje od společných domácností: na první místo bychom jistě mohli dosadit osobitost. Pokud svůj byt nesdílíte s jinou osobou, můžete ho zařídit stoprocentně po svém, a to nejen podle svého vkusu, ale i podle potřeb. Byt svobodného bubeníka bude určitě vypadat jinak než byt webového developera, odlišně si své doupě zařídí knihomol se zájmem o aviatiku. Práce a koníčky se do pánského interiéru obvykle promítnou natolik, že je každému příchozímu ihned jasné, jaký typ muže tady bydlí.

Zároveň není důvod, proč by se pánové museli omezovat na černou barvu nábytku a cementovou stěrku. V pánských interiérech dobře působí i masivní dřevo, cihlové nebo kamenné obklady a dekorace vyjadřující zájmy obyvatele bytu - ať už jsou to fotografie z cest, nebo sbírka plechovek, dekorace rozbijí přílišnou strohost a do interiéru patří. Malou inspiraci najdete ve fotogalerii.