Existuje více technik, jak betonovou stěrku provést. Finální podoba povrchu tak může vypadat nejen jako beton, ale třeba jako pískovec, travertin, žula, dřevo nebo třeba hliněná omítka. Stěrky se probarvují pigmenty, s nimiž lze dosáhnout řady různých barevných odstínů. Nejčastěji se používají pigmenty červené, hnědé a žluté, které betonu dodají teplejší ráz. Originálního vzhledu se dosáhne také metalickou nebo perleťovou lazurou a dalšími povrchovými úpravami. A pokud se bojíte, že se na syrovém, hrubém povrchu bude držet prach, můžete zvolit dokolanale hladkou, nebo dokonce přímo lesklou variantu.

Výhodou betonové stěrky je, že se dá aplikovat téměř na každý podklad - na staré omítky, na betonové panely v paneláku, na sádrokarton, OSB desky i na umakart, dá se použít dokonce také na pracovní desku stolu nebo nábytek. V místech, kde je zvýšená vlhkost, je třeba zvolit stěrku na bázi epoxidu nebo polyuretanu; hmota by v tomto případě neměla obsahovat cement, který do sebe nasakuje vodu.

S rostoucí popularitou betonového vzhledu roste i nabídka jeho imitací. Dekor betonu nesou například skříňky z koupelnové řady AMBIENTE od českého výrobce koupelen Dřevojas, v. d., foliované dekory světlý a tmavý beton zařadila do nabídky také společnost Trachea, která vyrábí nábytková dvířka.