K vánoční výzdobě neodmyslitelně patří vánoční věnce pověšené na dveřích a vítající hosty, ale také dekorace na stůl, ozdoby a vázy voňavého chvojí. Adventní věnec má mezi nimi své výjimečné místo, neboť nás každou neděli, kdy si zapálíme jednu ze svíček, víc a víc přibližuje ke svátkům, jež má mnoho z nás nejraději v celém roce. Nádherný, zpravidla z větviček jehličnanů tvořený a různě dekorovaný věnec tvoří dominantu vánočně vyzdobené kuchyně či obývacího pokoje.

Co když si ale řeknete, že letos máte náladu vyzkoušet si něco jiného? Že nechcete mít to stejné jako spousta lidí okolo vás? Máme pro vás přehlídku zajímavých možností, jak klasický věnec nahradit. Výhodou je, že takové dekorace zvládne každý z vás, a také to, že vás zpravidla vyjdou pouze na pár korun.

Na výrobu takové adventní dekorace nepotřebujete příliš mnoho věcí, postačí vám to, co máte doma (tácy, misky či podnosy, zavařovací skleničky nebo skleněné lahve na likéry, hrnečky či květináčky), nebo co najdete v přírodě (šišky, mech či kůru stromů). Můžete zakoupit nebo si vyrobit sušené plátky pomerančů, jablek, kousky skořice a badyánové hvězdičky. Je pouze na vašem vkusu, jakou barvu svíček upřednostníte a zda dáte přednost všem stejně velkým, nebo naopak dekoraci ozvláštníte různě velkými a silnými svíčkami.

Pro inspiraci navštivte naši fotogalerii.