Výsledkem je zcela nový styl, jemuž se říká "scandi noir", "nordic noir" nebo také "nový scandi". Skandinávská jednoduchost a čistota linií zde zůstaly zachovány. Stále se tu pracuje s přírodním dřevem a kvalitními, ekologicky nezávadnými materiály. Obrázky interiérů jen poněkud ztmavly: černá barva či odstíny šedé jsou považovány za neutrální tóny, které mohou být bez obav uplatněny jako pozadí.

Na první pohled vidíme, že tento styl nenadchne každého. Černé stěny na nás mohou působit depresivním dojmem, a navíc se budou těžko uplatňovat v malých místnostech, které je naopak potřeba opticky zvětšit dostatkem barev světlých.

Scandi noir ale zdaleka není jen o černých stěnách. Je spíš o snaze dostat do interiérů výraznější tóny, nádech luxusu a určitou dramatičnost. Toho dosáhnete třeba i tmavě šedou kuchyňskou linkou či sedací soupravou, černým konferenčním stolkem nebo jen lampičkou. Černé prvky mohou být užity jen jako kontrast ke klasické bílé.

V kruzích bytových designérů se očekává, že v nadcházejícím roce scandi noir ve světě zaznamená svůj největší boom. Uvidíme, jestli si získá příznivce i u nás.