Americký zákazník samozřejmě chce dům, kde se dá žít a bydlet. Zvlášť obyvatel New Yorku nechce bydlet v „muzeu“. Klasické domy v ulicích New Yorku jsou tak postupně opravovány a upravovány tak, aby se v nich dalo bydlet i v jednadvacátém století. Tento upravili odborníci z BFDO Architects. Zadání bylo skvělé. Kompletní přestavba do skutečně moderního střihu.

A tak zvenčí klasický dům je uvnitř moderní, a přitom praktický. Začíná to už v předsíni, která je obložena dlaždicemi od Brothers Cement. Výrazná žlutá je kontrastní k tmavě šedé, kterou je vymalován zbytek místnosti i dveře. Za dveřmi to pak nevypadá, že by dům byl nějak extra moderní. Klasické dřevěné schody se sloupkovým zábradlím, obývací pokoj s krbem a pohodlným křeslem Lounge Chair & Ottoman od Vitry. Řeklo by se obyčejný dům. Jenže náhle se změní všechno, jen se vstoupí do kuchyně. Centrálním místem je ostrůvek, který funguje i jako bar/stůl. Obchozí je z obou stran – na každé straně je pak vestavěná kuchyně s klasickými dvířky. A budete se divit – jde o IKEA výrobek, který byl jen lehce přizpůsoben a někde nalakován šedou barvou. Úplně stejně se pak vytvořily vestavěné stěny do horního odpočinkového pokoje.

Architekti si hodně vyhráli s osvětlením. Celým domem se prolínají originální osvětlovací tělesa, většinou od specializované firmy Innermost Lighting.

Za zmínku stojí i dolní toaleta, která je probarvená velmi netradiční stěrkou. Horní rodinná koupelna s velkým sprchovým koutem je obložena bílými a šedými dlaždicemi a záda má v šedém mramoru. Za zmínku stojí i přístavba a renovace střechy. V ní vznikl velký světlík, který prosvětluje schodiště a chodby. Vzadu pak vznikla přístavba obložená dřevem, aby se zvětšil obývaný prostor.