Architektka Hana Davidová z FLAT WHITE neměla nějak velkou práci. Investor nechtěl dělat velké zásahy, takže jediné hrubé práce byly v rámci odbourání příčky mezi chodbou a kuchyní. Tím vznikl větší prostor pro umístění vysokých úložných prostor jak pro kuchyni, tak ve vstupní hale, kde vytvořil sedací niku a rozšířil tak manipulační prostor původní chodby v příjemný obytný prostor, který se opticky zapojil do interiéru. Truhlářský prvek, který propojuje a zároveň odděluje kuchyni od chodby, zvolili ve výrazné modré barvě, která interiéru přidává hravost a stává se srdcem bytu.

Jednoduchým zásahem tak u obyčejné chodby vytvořili příjemný prostor, do kterého proniká světlo z hlavní obytné místnosti. Tento jev je podpořen vyfrézovanými otvory v lakovaném boku sedací niky. Světlo jimi proniká a rozehrává hru světla a stínu, zabarveného v modré barvě.

Hra se světlem se děje i v kuchyni, přestože jsme respektovali zadání klienta nezasahovat do rozvodů v betonovém stropu - proto jsou světla zavěšená na vytvořené konzoly ohraničující kuchyni a tvořící jídelní stůl ve zvýšené pozici.

Druhým výrazným prvkem v interiéru kromě modré barvy je velkoformátový obklad v kuchyni s výraznou kresbou. S tímto materiálem si zaexperimentovali a vyrobili i drobné stolky do obývacího pokoje a na terasu.

Z kusových prvků stojí za zmínku sedačka, která byla navržena a vyrobena na míru čalouníkem.

V rámci soutěže Interiér roku jsou každoročně oceněny výjimečné soukromé i veřejné interiéry navržené českými a slovenskými architekty, a to v sedmi kategoriích. Soutěž je vyhlášena pod záštitami Senátu Parlamentu ČR, Ministerstva kultury, Ministerstva průmyslu a obchodu a Magistrátu hl. města Prahy. Pořadatelem je Institut bytového designu. Časopis a webové stránky DŮM A ZAHRADA jsou mediálním partnerem.

S vítězi kategorií, finalisty i nejzajímavějšími soutěžícími za rok 2018 postupně čtenáře seznamujeme na našich stránkách. Více informací o soutěži zde.