Představte si, že už nebudete muset běhat každých pět minut k troubě a kontrolovat, jestli se vám něco nepálí. Díky vnitřní kameře napojené na wi-fi můžete sledovat celý proces pečení na displeji svého telefonu. Pomocí mobilní aplikace My AEG stačí poslat troubě recept s kompletním nastavením a nechat ji, aby dohlédla na celou přípravu bez vaší asistence. Multifunkční parní trouba AEG 900 CookView® je u nás už v prodeji a seženete ji za 39 990 Kč. Pokud se produkt ujme, určitě se to projeví i na sociálních sítích - řada lidí se jistě ihned pochlubí přímým videozáznamem, jak se jim v troubě peče kuře...

Kdo si v kuchyni potrpí na přesnost šéfkuchaře, možná ocení bezdrátovou teplotní sondu, která je součástí nových indukčních varných desek AEG SensePro. Tato sonda přesně měří teplotu středu pokrmu, ať jde o omáčku, těstoviny, nebo steak, a podle společnosti Electrolux je světovým unikátem. Indukční desku AEG SensePro lze pořídit za 25 990 Kč.

Zajímavé novinky představila na veletrhu také značka Samsung, jen ještě neupřesnila, kdy se stanou dostupné na našem trhu. V budoucnu se nicméně můžeme těšit například na osvěžovač oblečení, který pomocí silných proudů vzduchu odstraňuje z tkaniny zachycený prach a jemně ji dezinfikuje. Osvěžovač AirDresser je vybaven také systémem Heatpump Drying, jenž oblečení vysouší při nízké teplotě, čímž zamezuje jeho případnému sražení a poškození. Deodorizační filtr pak zachycuje a odstraňuje pachy. Celý přístroj vypadá jako minimalistická skříň, a díky tomu zapadne do moderně zařízeného interiéru.

Samsung se pochlubil také vysoce výkonným akumulátorovým vysavačem POWERstick Jet, který dokáže vyvinout až 200 W1 sacího výkonu, čímž se řadí na špici své kategorie. Díky 5vrstvému filtračnímu systému HEPA podle výrobců dokáže zachytit i ty nejmenší prachové částice a alergeny a brání jejich úniku zpět do ovzduší výfukovým otvorem. Akumulátorová technika se tak opět přiblížila té "drátové". A její vývoj bude pokračovat.