Předností džínoviny je zejména pevnost materiálu. Kdo vládne jehlou a nití, může si ze starých džínů ušít například jedinečnou kabelku, která bude rovnou opatřena praktickými kapsami. Nastříhané a posešívané čtverečky džínoviny mohou sloužit jako kobereček, jenž se bude moci prát v pračce. Z džínů se dají jednoduše vyrobit i šikovné kapsáře a organizéry.

Nápadů je však mnohem víc a ne vždy k jejich realizaci potřebujete letitou zkušenost se šicím strojem. Džínový obal na víno například zhotovíte jednoduše tak, že odstřihnete kus nohavice, obrátíte ji naruby a pevně sešijete jen na té straně, kde jste stříhali. Pak už ji jen dozdobíte knoflíky či krajkami podle svého uvážení a nahoře stáhnete mašlí.

V ruce se dají snadno ušít malá džínová srdíčka, vycpat je výplní na polštáře a využít jako závěsné dekorace do kuchyně, na dveře nebo do dívčího pokoje. Pokud na ně našijete ozdobičky v podobě sněhových vloček, můžete je pověsit klidně i na vánoční stromek, a docílit trochu netradiční sváteční výzdoby.

Fotogalerie vám poskytne další tipy, jak se dá se starými džínami naložit. Jestliže vám nadcházející podzimní večery zavánějí nudou, neváhejte prohrábnout šatník a něco originálního si vyrobit.