Vlastně vás zveme do celého domu, který je mezi ulicemi Rua do Corpo Santo a Rua do Ferragial. Takže až se budete někdy v Lisabonu pohybovat třeba na dovolené, můžete se sem zajít podívat a nasát tu skutečnou atmosféru, zavítat do protilehlého dominikánského kostela Igreja do Corpo Santo. Dům samotný je zajímavý už tím, že do něj vedou dva vchody v různých úrovních. Od ulice Corpo Santo a pak o sedm metrů níž od ulice Ferragial. Je normální, že domy mají vchody v různých podlažích, ale sedm metrů je přece jen extrém.

My se ale vydáme přes atrium s velkými kamennými deskami na podlaze po točitém schodišti až do podkroví. Po cestě potkáme na každém podlaží dvojici bytů. Až v podkroví objevíme ten největší mezonetový byt. Autory rekonstrukce jsou architekti Samuel Torres de Carvalho Arquitetura. Ti podkroví domu celé přestavěli a expandovali prostor díky nové venkovní terase s krásným výhledem právě na kostel. Byt o rozloze 200 m2 nevyniká žádnými výstřelky. Je to jednoduchý prostor s dřevěnou podlahou z douglasky tisolisté. Toto dřevo bylo využito i na nábytek, vestavěné knihovny nebo zajímavý předěl mezi chodbou a ložnicí, která je přístupná dvojicí posuvných dveří po stranách postele.

Dalším využitým materiálem je kámen – v koupelně je to leštěný pískový travertin, v kuchyni černá žula. Ta je použita jak na podlahu, tak i na pracovní plochu. Druhá kuchyně o patro níž je obložena zase bílou variantou toho samého materiálu.