Jeden z důvodů úprav byl požadavek umístit hlavní společenský prostor do podkroví k terase. A tak z původního návrhu zůstalo pouze schodiště, vše ostatní autoři návrhu ze studia AEIOU přeskládali. Eliminovaly se chodby, navrhly dvě komfortní koupelny a celé horní patro se přeskupilo tak, aby všechny místnosti měly přístup na terasu. Úložné prostory se rozšířily ve vstupní hale pod schodištěm vestavěnou skříní s botníkem a dominantní zaoblenou šatní skříní. Zvětšená koupelna bez přímého denního světla byla skrze nově navrženou dětskou šatnu prosvětlena vertikálním světlíkem. Stejně jako dětský pokoj má oddělenou šatnu i ložnice, která může, ale nemusí ložnici rozšiřovat. Schodiště, jako dřevěný prvek, ústí přímo do obývacího pokoje a svým tvaroslovím předjímá hru dřevěných kostiček a šachovnic v horním patře. Tento motiv je použit na obývací stěně, konferenčním stolku, TV skříňce, kuchyni i na prosklených příčkách hostinského pokoje a druhé koupelny.

Celý prostor v horním patře lze rozšířit otevřením příčky do hostinského pokoje. Koupelna v podkroví má spíše relaxační charakter, proto je zde umístěn parní box, a prosklenými dveřmi je propojena s terasou. Terasa svým řešením plynule navazuje na interiér bytu a poskytuje různé funkce. Na obývací pokoj navazuje odpočinkovou částí se zelení, plnící funkci optické bariéry od sousední terasy. Následuje posezení s markýzou a víceúčelovou vyklápěcí lavicí.

V zadní části terasy je umístěna z důvodu soukromí perličková lázeň. Převažujícím materiálem je dřevo na nábytku či podlaze v kombinaci s dekorativní pryskyřičnou stěrkou, jenž hrají prim v celém interiéru. Prostorové dřevěné rámečky tvoří masivní dubové hranolky, výplně lakovaná deska, sklo nebo prázdný prostor. Tyto výplně se střídají dle funkčního či estetického uspořádání nábytku. Vše je navržené na míru, od skládající dělicí stěny hostinského pokoje až po detail kuželovitých úchytek.

V rámci soutěže Interiér roku jsou každoročně oceněny výjimečné soukromé i veřejné interiéry navržené českými a slovenskými architekty, a to v sedmi kategoriích. Soutěž je vyhlášena pod záštitami Senátu Parlamentu ČR, Ministerstva kultury, Ministerstva průmyslu a obchodu a Magistrátu hl. města Prahy. Pořadatelem je Institut bytového designu. Časopis a webové stránky DŮM A ZAHRADA jsou mediálním partnerem.

S vítězi kategorií, finalisty i nejzajímavějšími soutěžícími za rok 2018 postupně čtenáře seznamujeme na našich stránkách. Více informací o soutěži zde.