Klasická modř uklidňuje, je tajemná jako hlubiny oceánu a mimo to je také hodně výrazná. Na první pohled přitáhne pozornost, takže se v interiéru těžko kombinuje se sytými tóny žluté a červené, vyžaduje spíš nenápadnou společnost neutrálních barev.

Pokoj zahalený do syté modři může vypadat temně a ponuře, je proto nutné zde vytvořit kontrastní kompozici z barev světlých; na prvním místě se nabízí bílá, nemusíme ale u ní zcela zůstat. Doplňky a prvky v barvách starorůžové, zlaté či měděné dodají celku dekorativní dojem a připomenou časy stylu art deco.

Podívejme se, jak s modrou nakládají interiéroví designéři. V kuchyních se objevují modré skříňky a ostrůvky, doplněné měděnými světly a stojánkovými bateriemi. Oprašují se porcelánové servisy s modrou kresbou, které se dříve do plánu nehodily. Tradice nahrazuje modernost.

V koupelnách a v ložnicích nezřídka vidíme celou jednu stěnu natřenou tmavomodrou barvou. Prostoru to dodává hloubku a pocit klidu, rozbíjí se sterilita bílé. V obývacím pokoji pak roste obliba pohodlných sametových sedaček sytě modré barvy, zatímco s ostatními barvami se tu přirozeně šetří. Pro inspiraci si prohlédněte galerii.