Developeři v tomto případě velmi vycházeli architektce Kristině Prokšové vstříc. Bylo tedy možné určit si, jaké budou podlahy, jaké obklady, výmalbu. I kuchyňskou linku bylo možné si umístit v místnosti tak, jak potřebovali.

Úskalím tohoto bytu 2+kk o podlahové ploše 60 m2 byl malý obývací prostor. Bylo třeba sem vložit jak kuchyň, jídelní stůl, tak i gauč a televizi. Majitelka chtěla, aby interiér zůstal vzdušný a nezaplnil se nábytkem. Nakonec vznikl díky napojení jídelního stolu na kuchyňskou linku vzdušný, jednoduchý, mladistvý, hravý interiér, který se jen tak neokouká a dá se s ním pracovat v čase. Navíc žlutá barva mu dodala teplo domova, šmrnc, rozjasnění jako kontrast ke studeným povrchům betonové stěrky a bílého lesku na nábytku.

Interiér navíc ukazuje jednoduchý princip práce s interiérem, kdy malými a levnými kroky lze dosáhnout velkého efektu. Majitel nemusí finančně vykrvácet, a přitom mít moderní byt.

V rámci soutěže Interiér roku jsou každoročně oceněny výjimečné soukromé i veřejné interiéry navržené českými a slovenskými architekty, a to v sedmi kategoriích. Soutěž je vyhlášena pod záštitami Senátu Parlamentu ČR, Ministerstva kultury, Ministerstva průmyslu a obchodu a Magistrátu hl. města Prahy. Pořadatelem je Institut bytového designu. Časopis a webové stránky DŮM A ZAHRADA jsou mediálním partnerem.

S vítězi kategorií, finalisty i nejzajímavějšími soutěžícími za rok 2018 postupně čtenáře seznamujeme na našich stránkách. Více informací o soutěži zde.