Bezpečnostní dveře musí být kvalitní, odolné a esteticky vhodné do vaší domácnosti. Pokud patříte k těm, kteří koupi bezpečnostních dveří zvažují, máme pro vás několik doporučení.

Dveře, které odolají zlodějům i požáru

Kvalitní bezpečnostní dveře odolají kromě pachatelů i požáru. Podle protipožární úrovně odolají dobré bezpečnostní dveře požáru od 30 až do 60 minut. To je dostatečný čas na příchod hasičů. Při výběru dveří vám proto doporučujeme zajímat se, zda jsou nabízené dveře vybaveny protipožární výplní a speciální izolací, které zabraňují prohoření dveří a proniknutí ohně i kouře dovnitř nemovitosti. Kvalitní bezpečnostní protipožární dveře zvyšují majiteli bezpečnost, uživatelský komfort i cenu nemovitosti.

Bezpečnostní dveře jsou základ, ale...

Bezpečnostní dveře by vám měl výrobce dodat a nainstalovat v setu spolu s bezpečnostní zárubní, kováním a vložkou. Pouze tak dosáhnete maximální ochranu vaší nemovitosti. Experti na bezpečnost ze společnosti SHERLOCK® doporučují, abyste montáž celého setu nechali na odborníky. Jednak proto, že zajištění vaší domácnosti byste měli svěřit do rukou profesionálů, a také proto, že v případě neodborné montáže vám nebude poskytnuta záruka.

Dveře dle vašeho vkusu

Důležitým kritériem při výběru bezpečnostních dveří je spolu s funkčností i vzhled. Laminátové i dýhované povrchové úpravy jsou běžné. Výrobci však dnes již nabízejí i bezpečnostní dveře v široké paletě barev. Věděli jste, že bezpečnostní dveře mohou být i z každé strany jiné? Z obytné části si je tak můžete sladit s interiérem, z vnější strany zase sjednotit s dveřmi sousedů nebo barvou domu. SHERLOCK® vám dokonce nabízí možnost, že si design a povrchovou úpravu vašich nových bezpečnostních dveří navrhnete vy nebo váš bytový architekt. Vzhled vašich dveří může být tedy opravdu originální. Od minulého roku SHERLOCK® nabízí bezpečnostní dveře s extrémně odolným povrchem FunderMax. Ten vám umožní povrchovou úpravu opravdu personalizovanou - vy rozhodnete, jak budou vaše dveře vypadat. Stačí, když dodáte fotografii nebo grafický návrh a podle nich vám dveře vyrobí na míru.

U dveří pro rodinné či bytové domy, tedy při tzv. exteriérových bezpečnostních dveřích výrobce počítá s tím, že budou vystaveny extrémům počasí, takže jejich povrchová úprava je voděodolná. A abyste do chodby dostali více denního světla, můžete dveře doplnit o postranní nebo horní světlíky.

Dveře od SHERLOCK® jsou navrženy tak, aby si poradili i s nerovnostmi stěn či s atypickými rozměry. Každý kus je vyroben přesně na míru. Standardem je i možnost zvýšení úrovně zabezpečení bez nutnosti výměny bezpečnostní zárubně.

www.sherlock.eu