Podobný problém naštěstí řeší spousta rodičů, a tak mezi nimi kolují šikovné rady, jak se kreseb na zdi zbavit bez nutnosti znovu vymalovat. Čmáranice od pastelek můžete vygumovat obyčejnou gumou, nesmí se na ni ale tlačit, aby se zeď neodřela. Jako schopný pomocník se osvědčila i jedlá soda: houbičkou lehce namočenou do roztoku jedlé sody malůvky jemně přejíždějte tak dlouho, dokud nezmizí.

S voskovkami si dobře poradí zubní pasta nanesená na zubní kartáček, kterým opět jen zlehka zeď vyčistíte a na závěr přetřete hadříkem navhlčeným mýdlovou vodou. Na mastnotu účinkuje překvapivě i střídka chleba "zežmoulaná" do kuličky. Zeď s ní můžete čistit jako s gumou, mastnotu do sebe vsákne.

Trik s chlebem oceníte hlavně u barevně vymalovaných zdí, protože v tomto případě existuje riziko, že jedlá soda nebo pasta na zuby po sobě zanechá světlé fleky. Pomoci může také křída, kterou čmáranice od voskovek přetřete a necháte působit do druhého dne. Voskovky by se měly na křídu nabalit a druhý den jít dolů hadříkem.

Horší je to u čmáranic propiskou, temperami a lihovými fixami. Těch se zbavíte jen prostředky na bázi lihu a alkoholu (líh, alpa, odlakovač), opět ale musíte být velmi opatrní, abyste nepoškodili povrch zdi. Asi nejšetrnější metodou, která se dá vyzkoušet, je trik s lakem na vlasy: postižené místo postříkáte, necháte působit a setřete hadříkem. Funguje to na oblečení a nábytku, možná to zabere i v případě zdi.