Pojem nové baroko či neobarokní styl se začal v novém miléniu skloňovat poté, co australský designér Greg Natale zapojil do svých projektů starožitné prvky, jaké obvykle vídáme v expozicích zámků. Barokní styl však nekopíroval přímo, spíše ho vkusně propojil s moderním minimalismem. Se zachováním zásady, že méně je více, vytvořil luxusní interiéry odkazující na doby minulé, a přitom v nich zachoval komfort dnešní doby.

Dosáhnout vkusně vypadajícího interiéru ve stylu nového baroka není vůbec jednoduché. Stačí nějaká ta ozdobná zbytečnost navíc, a výsledkem bude přeplácaný kýč. Začít se proto musí opatrně, nejlépe s odstíny šedé a bílé barvy stěn, pak se přidá výrazný závěsný lustr a k tomu se vybere klasicky vyhlížející nábytek, přičemž sedací soupravu často doplňují typické lenošky.

Z materiálů se upřednostňuje samet, satén či atlas. Základem přitom může být i zcela moderní sedací souprava, která se jen doplní sametovými polštářky. Vedle bílé, šedé a případně černé se interiér doplní jen o jednu výraznou barvu, aby se zachovala jednoduchost.

Mezi další doplňky můžeme zařadit ornamentální zrcadla a starožitné lampy, koupelně pak bude dominovat samostatně stojící vana na nožičkách. Vybrané stěny se dají polepit výraznějšími textilními tapetami s květinovým vzorem. Nezapomeňme přitom, že styl nového baroka se bude hodit nejlépe do starých bytů s vysokými stropy; v paneláku by působil nevěrohodně.