Geometrické vzory

Kdo se chce držet jednoduchosti a vyznává moderní styl, může vsadit na geometrické vzory hrající v základních barvách černé a bílé, nebo jsou kombinovány s různými odstíny šedé. Černobílé obrazce se poslední dobou hojně objevují v designech minimalistických interiérů, protože zajímavým způsobem rozbíjejí jednobarevné plochy, aniž by působily křiklavě.

Inspirace 60. lety

S nadcházejícím podzimem přichází i nálada na trochu retra. Připomeňme si rebelská 60. léta a oživme klasicky zařízený obývák barevným kusovým kobercem s výraznými abstraktními či etnickými vzory. V 60. letech neplatilo, že by se nic nemělo přehánět. Přehánělo se všechno. Malý úlet v podobě originálního koberečku určitě neuškodí ani v dnešní době.

Barvy podzimního listí

Pokud ladíte interiér podle sezony, můžete sáhnout po koberci v barvách podzimního listí. Tlumené tóny žluté, oranžové, okrové, vínové až hnědé působí hřejivě a budou se doplňovat s přírodními dekoracemi, větvičkami ve váze a podzimními věnci.

Hebké shaggy

Chlupatý, huňatý a měkký shaggy kobereček oceníte od prvních chladných dnů až do konce zimy. Kusové koberce s vysokým vlasem bývají jednobarevné a hodí se takřka do všech interiérů, včetně těch luxusních. Jestliže vás oslovuje severský styl hygge a rádi se v zimě válíte na zemi s knížkou a šálkem čaje, shaggy koberec u vás zvítězí.