V podzimní výzdobě se může uplatnit i tak obyčejný materiál, jakým je spadané barevné listí. Zkuste ho naaranžovat do čiré vázy spolu s kaštany nebo sušenými květinami. Domov provoňte podzimní směsí ze sušených jablíček, kůry citrusů, jehličí a šišek, skořicové kůry, badyánu a hřebíčku.

„Zeď obývacího pokoje, ale třeba i terasu si můžete zkrášlit dekoracemi z šišek a sušených květů. Šišky stačí navázat na přírodní provázek do podoby řetězu nebo je zavěsit na suchou větev společně se sušenými květy hortenzií nebo dalších rostlin,“ popisuje herečka Lucie Benešová, která se stala novou tváří značky Astoreo zaměřené na doplňky pro útulný domov.

Oblíbenými podzimními dekoracemi na zahradu i do interiéru jsou také dýně, které nabízejí pestrou paletu barev, tvarů a velikostí. Když menší dýni naaranžujete na stůl společně s několika vhodnými doplňky, vytvoříte skvělou a ryze podzimní ozdobu třeba stolu či komody v obývacím pokoji. „K dýni se báječně hodí opět přírodní dekorace, krásně barevné podzimní listí, oříšky, žaludy a malé ozdobné dýně. Aranžmá doplňte například menší rostlinkou vřesu ve sladěném květináči,“ dává další tip Lucie Benešová.

Halloweenskou atmosféru samozřejmě navodí vyřezávané dýně, které jsou ověřenou klasikou. Aby vám dýňové obličeje vydržely svítit celý večer i noc, můžete je opatřit LED svíčkami, které si na pohled nezadají s těmi pravými, jsou zcela bezpečné, a navíc vám je nesfoukne vítr.

Jako halloweenské, ale i ryze podzimní venkovní dekorace slouží také oblíbené věnce na vstupní dveře. Můžete je koupit již hotové, nebo si vytvořit vlastní. „Já jsem ten svůj vytvořila z toho, co jsem našla doma nebo usušila, fantazii se meze nekladou,“ dodává herečka.