S pejsky je to snadné

Máte-li doma psa, možností je rozhodně na výběr. Kromě tradičních pamlsků (můžete výjimečně koupit nějaké delikátní a trošku dražší, které jim obvykle nedáváte), jim určitě radost udělá nový pelíšek na spaní, pokud ten starý už nestačí. Na trhu je jich celá řada a nebojte, potěšíte i těmi levnějšími variantami, které jsou dostupné hlavně v internetových obchodech. Krásným dárkem je pak psí obleček, který je při procházkách zahřeje, a to zejména v případě, že vlastníte krátkosrsté plemeno.

Dalším hitem mezi „psími“ dárky jsou určitě svítící obojky, které jsou mezi námi i dárkem pro majitele psů. V zimní tmě se vám opravdu osvědčí a vy si toho svého miláčka vždy najdete. Dalšími drobnostmi, které můžete dále dát svým pejskům pod stromeček, jsou nová vodítka nebo nejrůznější hračky, třeba házecí míčky, které psi při procházkách se svými páníčky opravdu milují a rádi si s nimi hrají.

Kočky jsou hravé…a mlsné

Kočky jsou mezi zvířaty velkými gurmány. To vědí dobře jejich majitelé. Když kočce nechutná nějaká konzerva, prostě ji jíst nebude, kdybyste se na hlavu stavěli. I když vás ta vaše právě takhle zlobí, dopřejte jí pod stromeček nějakou delikátní konzervu nebo kapsičku či paštiku, uvidíte, jak se bude olizovat. Kromě toho, že jsou kočky dost mlsné, jsou hlavně hravé. Potěší je hlavně vše, co se koulí, třpytí nebo jinak hýbe.

Nebo vám snad kočka neleze na vánoční stromeček? Prostě ji to baví. Co se týče hraček, i tady je k dispozici nepřeberné množství možností, záleží jen na tom, kolik chcete utratit. Dobrou volbou jsou pak napodobeniny myšek všech velikostí, hračky s peříčky nebo hýbací na pérku. Jestliže si můžete dovolit utratit trochu víc, pak jim kupte nový pelíšek, prolézačku nebo škrabadlo.

Hlodavci mají rádi vše

Patří k vám do rodiny morče nebo křeček? Pak vězte, ti jsou opravdu nenároční. Když pod stromečkem „najdou“ novou nejlépe točící se hračku do klece, prolézačku nebo nový domeček, máte vyhráno. Radost jim nezkazí ale ani nové pítko či krmítko. A hlavně nějaká ta laskomina. Hlodavci rádi okusují nebo chroupají, takže je obdarujte nejlépe nějakou tou tyčinkou z lahodných semínek, kousků ovoce, zeleniny a obilovin.

Králíci jsou na voňavé

Víte o tom, že králíci přímo zbožňují bylinky? Bylinky jsou vhodné i pro mláďata, která vyžadují pro svůj růst zvýšený obsah minerálů, a také pro zvířata po operacích nebo v rekonvalescenci, která potřebujete rozjíst. Máte doma ušáka, který často trpí na bolení bříška? Pak by vám doma nemělo chybět balení jeho oblíbených bylinek. A pokud váš rozmazlenec nebaští seno, zkuste mu do něj bylinky přimíchat. Nejlepší jsou pak směsi bylin a lučního kvítí, které snadno seženete v každém obchodě pro zvířata, a to v i době adventní.

Ptáci a rybičky jsou nenáročné

Vlastníte doma andulku nebo papouška? Pak věřte, že ocení sépiovou kost na broušení zobáků. Jestli jim ji ale kupujete často, zvolte trošku méně tradiční dárek, jakým jsou nejrůznější houpačky a schovávačky do klece. Když jim k tomu přidáte ještě tyčinku z nejrůznějších semínek, budou nadšení. Rybičkám pak udělá radost nový kamínek, rostlinka nebo mušle do akvária. A samozřejmě dobré krmivo, výběr je nepřeberný.