„Ložnice by měla být relaxační svatyní, ve které odpočíváme a nabíráme nové síly,“ říká britská bytová návrhářka Emma Deterding. „Zatímco dříve se těšily oblibě neutrální tóny, nyní se moji klienti od minimalismu odvracejí a chtějí něco výraznějšího, nápaditého, co podtrhne jejich osobnost.“

Do hry se tak vracejí tapety, které za přijatelnou cenu a s minimální námahou dodají ložnici zcela nový šmrnc, a přitom je lze zase snadno obměnit. Podle návrhářky se rovněž hodně experimentuje s čelem postele, jež se často stává dominantou, na kterou padne zrak jako první. Různé štuky a stěrky oživí stěnu za postelí. Povlečení a závěsy nezřídka nesou motivy přírody, která nám v bytě chybí.

Co se týče barev, v současné době převládají teplejší tóny, včetně oranžové, hořčicové a tlumenějších odstínů červené. Stále se ale drží i střízlivější bílá, šedá a zelená. Pozornost je věnována dekoracím. Zajímavě tvarované lampy, obrazy na stěnách, živé rostliny, to vše dodá ložnici osobnější a útulnější ráz.

V dekoracích si obzvláště libuje bohémský styl, který dle designérky letošní trendy v ložnicích výrazně ovlivňuje. Jeho inspirací jsou daleké kraje a cílem maximální pohodlí. Více o boho stylu si můžete přečíst v našem dřívějším článku: