Nevíte, jak zařídit byt? Vsaďte na minimalistický neutrální základ, který vyladíte doplňky. Minimalismus nemusí znamenat jen beton a jogamatku místo postele. V tomto případě máme na mysli především jednoduché tvary a tlumené barvy.

Jednoduchý základní nábytek

Neutrální kusy nábytku neupoutají pozornost a dají vyniknout detailům. Místnost na úvodní fotografii je vybavena jednoduchou sedací soupravou a tvarově nenápadnou knihovnou. Přesto místnost není nudná nebo neútulná. Šmrnc jí dodávají doplňky: nevšední taburet, pyramida ze starých kufrů, glóbus nebo cingrlátka pod policí.

Motiv cestování je nepřehlédnutelný, přitom nenásilný. Díky tomu, že jsou velké kusy nábytku decentní, mají doplňky možnost zazářit. Jednoduchý základní nábytek je navíc často mnohem levnější než náročné maximalistické kusy. Dokazuje to pravidelně IKEA, ale jestli je na vás její nabídka příliš severská, vyzkoušejte Sconto nábytek.

Stop barevným stěnám! Nebo…?

Jestli si nechcete při budoucím dekorování svázat ruce, vyvarujte se výrazných stěn. Syté barvy jsou sice krásné a nevšední, ale budete jim muset podřídit dekorace. Bezpečná volba je bílá nebo neutrální výmalba. Barvy pak můžete do interiéru dostat třeba v podobě zářivého prostírání Tescoma na jídelním stole.

Ale i zářivá stěna má své místo, jako v příkladu na fotografii. Obýváček je to vskutku miniaturní a přehršel doplňků by působil těžkým, dusivým dojmem. Nudu v interiéru zde ovšem dokonale zahání svěží barevná stěna. Místnost se obešla i bez lustru, který by omezoval prostor kolem pohovky. Osvětlení naopak vtipně vyřešila oblouková stojací lampa umístěná mimo frekventovaná místa.

Atmosféra na počkání

Minimalistické vybavení místnosti vám dovolí změnit její vzhled na počkání. Přichází jaro? Vyměňte závěsy, přidejte ladící povlaky na polštářcích a máte půlku jarní atmosféry během 15 minut. Přidáním dalších sehraných textilií jako ubrus a přehoz na křesle proměníte místnost k nepoznání. Když si ale doprostřed obyváku postavíte obrovský oranžový otoman, bude se vám s vyzněním místnosti hýbat mnohem hůře.

Na nákup dekorací je nejlepší sezonní, nebo dokonce posezonní 4home sleva. Vybírat na tomto webu totiž můžete z nepřeberného množství domácího textilu, nádobí a všelijakých krásných blbůstek. Při nákupu bytových doplňků, nábytku a dalšího vybavení pak nezapomeňte využít cashback od Tipli.cz. Nechat si vrátit několik procent z ceny nákupu je totiž příjemné a užitečné zároveň.