Vzpomeňte na Alenku v říši divů. Prošla zrcadlem a ocitla se v jiném světě. Dříve se věřilo, že zrcadlo je bránou do jiné dimenze a mohou jím prostupovat různé nehmotné bytosti, zejména duše zemřelých. A protože zesnulí předkové mívají ve zvyku navštěvovat naše obydlí v temných nočních hodinách, zrcadlo v ložnici být nesmělo, aby živé nerušili při spánku.

V duchy dnes už zase tolik lidé nevěří, ale mnozí připouštějí existenci nějakých energií. S těmi pracuje mimo jiné čínské učení feng-šuej. Podle něj byste se v zrcadle neměli vidět, když ležíte v posteli, protože by na vás odrazilo zpátky všechny negativní energie, kterých se vaše tělo snaží během spánku zbavit.

Pro někoho je však zrcadlo v ložnici rušivým elementem už jen z důvodu, že při různém osvětlení zobrazuje obličeje i věci okolo různým způsobem. Zvláště v noci za měsíčního světla může tento obraz působit dost strašidelně.

Pokud vás nic z výše uvedeného neodradí, na zrcadle v ložnici oceníte praktické výhody. Klasikou je spojení zrcadla a šatní skříně, díky němuž nemusíte chodit někam do chodby, abyste zhodnotili svůj vzhled ve vybraném outfitu. Zrcadlo navíc opticky zvětšuje prostor, což se hodí zejména v malých pokojích, kam se kromě postele a vestavěné skříně už nic jiného nevejde. Zrcadlovým plochám nelze upřít ani luxusní dojem - interiér s nimi vypadá moderně a "nablýskaně".

A jak působí zrcadla na vás? Spí se vám s nimi příjemně?