Moderní způsob oddělení jednotlivých prostor v interiéru za pomoci stavebního pouzdra je velmi elegantním, tichým a v neposlední řadě také bezbariérovým řešením. Stavební pouzdra navíc poskytují v interiéru úsporu místa díky způsobu otevírání dveřního křídla, které zajíždí do zdi, a zároveň představují trefu do černého i z pohledu designu. V oblasti dveřních systémů se totiž stále více prosazují jednoduché a hladké linie, minimalistický vzhled a designová čistota. Tomu odpovídá i trend mizejících zárubní, který se uplatňuje také v případě stavebních pouzder, kdy je tradiční dřevěná obložka nahrazena moderním bezobložkovým provedením.

„Typickým zástupcem bezobložkového stavebního pouzdra je pouzdro AKTIVE. Jeho konstrukce je připravena tak, aby vytvářela pevnou hranu průchozího otvoru, ale přitom zůstala skryta pod finální povrchovou úpravou stěny, tedy výmalbou, tapetou či obkladem,“ popisuje Petr Paksi, obchodní ředitel společnosti JAP FUTURE, jediného výrobce stavebních pouzder v České republice, a dodává: „Interiéru tak nabízí absolutně čistý dveřní průchod s elegantními liniemi a navíc nechává vyniknout design dveřního křídla.“

Stavební pouzdro AKTIVE a detail hrany průchozího otvoru

Druhou variantu bezobložkových stavebních pouzder představuje model EMOTIVE, který zaujme svým decentním hliníkovým rámečkem rámujícím průchozí otvor. „Bezobložkové stavební pouzdro EMOTIVE je charakteristické efektním pohledovým rámečkem z hliníku o šířce 17 mm, který je v jedné rovině se stěnou. Tento rámeček má dvě funkce – slouží jako designový prvek v interiéru a navíc pomáhá více chránit hrany průchozího otvoru proti mechanickému poškození,“ říká Petr Paksi z JAP FUTURE.

Stavební pouzdro EMOTIVE a detail hrany průchozího otvoru

Bezobložková stavební pouzdra lze stejně jako ta obložková zabudovat do zděné i sádrokartonové příčky, zajišťují plynulý pojezd všech typů dveřních křídel – dřevěných, celoskleněných i dveří s moderní hliníkovou konstrukcí, a nabízí se v jednokřídlé i dvoukřídlé variantě.

Více informací na www.japcz.cz.