Jak funguje klimatizace?

Spotřeba energie z jednoho zdroje a její vložení do jiného zdroje je nejdůležitějším principem domácí klimatizace, který je do jisté míry podobný principu fungování každé chladničky. Stojí za to vědět, že stacionární i mobilní klimatizace se skládá ze 6 základních prvků, kterými jsou: výparník, kondenzátor, kompresor, rozšířený ventil, 2 ventilátory, které pracují tak, že nutí proudění vzduchu kolem výměníků.

Efektivní provoz dobré klimatizace do bytu je určen pracovním médiem cirkulujícím mezi výparníkem a kondenzátorem. Extrahuje teplo z místnosti ve výparníku a poté v kondenzátoru jej předává do prostředí, ve kterém je kondenzátor umístěn. Díky tomu se ochlazený vzduch úspěšně dostává do místnosti a zbytečné teplo se shromažďuje a odvádí mimo obytnou budovu.

Jaký druh klimatizace si vybrat?

Moderní trh s dobrými klimatizacemi pro byt nebo dům oplývá širokou škálou profesionálních produktů. Jakým typům klimatizací byste měli věnovat zvláštní pozornost? Ukazuje se, že je z čeho vybírat. Zákazníci, kteří mají zájem o koupi a instalaci klimatizace v bytě, si mohou vybrat z následujících klimatizací: nástěnná, podlahová klimatizace, kanálová, multisplitová klimatizace.

Nákup a instalace klimatizace doma však nestačí. Je také důležité, aby byla stacionární i přenosná klimatizace pravidelně čištěná. Pravidelné servisní činnosti udržují klimatizaci v perfektním stavu a zabraňují tvorbě a růstu škodlivých mikroorganismů.