Zahraniční koupelnová studia do svých nabídek sušicí skříně zahrnují již delší dobu, na tuzemském trhu jde stále spíše o méně známou inovaci v sušení prádla. Pojďme si tedy tuto unikátní skříň představit a podívat se, co všechno umí.

Pokud sušíte prádlo bez pomoci klasických sušiček, asi se vám občas stane, že už není ty vyprané košile, ručníky a ponožky kam věšet. Obzvlášť v zimě, kdy sušení prádla trvá výrazně déle, může být praní a sušení většího množství prádla trochu problém. Sušicí skříň si s ním ale dokáže hravě poradit.

ČTĚTE TAKÉ:

Co taková skříň dokáže

Závěsné sušicí skříně dokážou výrazně zkrátit dobu schnutí prádla. Uvnitř jsou totiž vybaveny tepelným výměníkem, ventilátorem a systémem variabilních věšáků a topných tyčí, které lze napojit na ústřední topení, takže veškerý obsah uložený uvnitř skříně se usuší rychleji. Další výhodou je, že sušení prádla probíhá "za zavřenými dveřmi" skříně, takže prádlo nikde nepřekáží ani neruší. Také je po usušení méně zmačkané a některé kousky není nezbytné žehlit. V zimním období, kdy je možné využít vytápění skříně napojením na rozvod ústředního topení, pak ještě skříň příjemně dotopí celou koupelnu.

Vedle klasického sušení čerstvě vypraného prádla uplatníte sušicí skříň i v případě, kdy potřebujete pouze dosušit prádlo, které ještě není určeno k vyprání (například mokré ručníky po koupeli), nebo pro vyvětrání kouřem načichlého oblečení.

Suší rychle a rovnoměrně

Sušicí skříň se skládá z klasického boxu, kam lze díky systému nastavitelných věšáků zavěsit různě velké prádlo, ze zdroje tepla, který je umístěn ve spodní části skříně, a z ventilátoru, který pomáhá lepší cirkulaci teplého vzduchu a tedy i k rovnoměrnému sušení.

Dalším pozitivem sušicí skříně jsou její rozměry. Například zajímavý český výrobek prodávaný pod názvem Dryperator má typické rozměry 70 x 170 x 30 cm, díky nimž se vejde i do menší koupelny. Při koupi skříně je navíc možné zvolit zakázkové provedení včetně libovolného výběru motivu, který bude skříň zdobit. Perfektně tak padne i do již zařízené koupelny, která si chce udržet svůj jednotný styl.