Koupelna je obecně pojímaná jako ryze soukromý prostor, který je v první řadě určen pro očistu těla. S pomocí moderního vybavení, vhodně zvolených doplňků a použití několika aktuálních trendů však není problém proměnit obyčejnou koupelnu v relaxační oázu, kde si kromě těla odpočine také mysl.

Do malé koupelny perfektní sprchu

V klasických panelákových koupelnách bývá největším problémem nedostatečný prostor. Proto se nejdříve zaměříme na sprchový kout. Hydromasážní sprchovací box o rozměrech 90 x 90 centimetrů je možné sehnat už od 6 500 korun. A co takové soukromé parní lázně nabízejí? Tak například sprchu s masážní hlavicí doplněnou o masážní vodní trysky, sprchový panel s tropickým deštěm, skotské střiky, masáž páteře nastavitelnými tryskami a parní trysky pro nejrůznější vonné parní lázně.

ČTĚTE TAKÉ:

Větší koupelna nabízí více možností

Relaxační masáž si samozřejmě můžete dopřát také ve vaně. Hydromasážní vany s vířivkou jsou vhodné také k léčebným účelům, třeba pro prevenci onemocnění pohybového aparátu, pomáhají zlepšovat krevní oběh, zklidňují mysl při nespavosti a dokážou zmírnit svalové křeče. Výhodné je, že hydromasážní systém s vodní i vzduchovou masáží je možné instalovat do převážné většiny akrylátových van.

Další vychytávkou, která si ovšem žádá více prostoru, jsou infrasauny. Ty, podobně jako masážní boxy, mívají podobu kabiny. Lze je sehnat už od velikosti 1 metru čtverečního. Infrakabiny jsou vybaveny speciálními zářiči, které dokážou box vyhřát na 50 až 60 stupňů, což znamená, že se jedná o šetrnější způsob saunování. Pravidelné užívání infrasauny působí jako prevence proti chřipce a nachlazení a dokáže ulevit od bolesti kloubů a svalů a pomáhá detoxikaci organismu. Infrakabiny navíc nepotřebují žádnou speciální péči ani odvětrávání, nutná je pouze zásuvka pro zapojení spotřebiče.

Nezapomínejte na maličkosti

Abyste si mohli ve vašich soukromých lázních skutečně odpočinout, nezapomínejte ani na detaily. Vždyť co je harmonické pro naše smysly, to v člověku navozuje příjemný pocit, který je pro odpočinek nezbytný. Zaměřte se proto i na doplňky. Důležitá je například vůně, svůj význam mají i hebké ručníky či tlumené osvětlení, které velmi dobře působí, pokud je například v podobě voděodolných bodovek integrujete přímo do vany. Chystáte-li se na rekonstrukci koupelny nebo jste-li teprve ve fázi stavby, můžete zauvažovat také o zapuštění vany do země.