Žlábek v zemi pro každého

Vedle spolehlivého utěsnění sprchovací zóny je zásadním předpokladem pro realizaci sprch v úrovni podlahy správný výběr a naplánování odvodu vody. Realizaci odtoků v úrovni podlahy výrazně zjednodušuje sprchový žlábek Advantix Vario společnosti Viega díky základnímu tělesu s univerzálním použitím a kompletní izolační sadě, která je součástí dodávky.

Je ideální v tom, že ho můžete z původní délky 1200 mm zkrátit na požadovaný rozměr, a to až na minimální délku 300 mm. Pomocí nožiček lze rošt plynule upravovat podle výšky dlaždic v rozmezí 5 až 20 mm. Pro silnější podlahové krytiny – jako je přírodní kámen – je k dispozici speciální sada s možností vyrovnání výšky od 15 do 30 mm.

Super efekt - žlábek ve stěně

Xetis je nová smaltovaná vanička s výpustí do stěny od firmy Kaldewei. Harmonicky splývá s podlahou koupelny, výpust nenarušuje plochou sprchovou vaničku z kvalitní smaltované oceli Kaldewei 3,5 mm, protože je decentně umístěna v její stěně. Plochá sprchová vanička, jejíž barevné spektrum je přizpůsobeno přírodním podlahovým krytinám, přechází do svého okolí bez optického narušení.

Výpust neruší puristický design bezespárové sprchové vaničky, technické prvky mizí ve stěně za designovou clonou, která může být volitelně obložená nebo z vysoce lesklého chrómu. Xetis se dodává v 13 různých rozměrových kombinacích, od 90 x 90 cm, přes 120 x 120 cm, až po 100 x 180 cm. Vedle lesklé bílé zaručují exkluzivní barvy z kolekce Coordinated Colours, že smaltované ploché sprchové vaničky bude možné harmonicky kombinovat s plochami ze dřeva a kamene.

Standardní vanička, ale s kvalitou

Pokud nemáte možnost zasekávat do země velké žlábky nebo instalovat do zdí odtokové výpustě, použijte klasiku – standardní vaničky a zástěny. V nabídce je jich dnes spousta, jenže se liší kvalitou. Mnoho lidí už zaplakalo, když koupili sice velmi levné verze v hobbymarketech, které ale během roka oprýskaly, zrezly jim instalační šrouby a posuvy dveří se zasekávaly.

Firma Sanitec přináší na trh novinku firmy Kolo s označením First. Úsporná, sladěná forma se hodí do každého typu interiéru. Použitý materiál a technická řešení pak zaručí bezporuchové užívání na mnoho let. Za své obrysy vděčí vhodně zvoleným profilům a skleněným tabulím, které jsou u čtvrtkruhového koutu vyrobeny ze zaobleného skla. Sklo (transparentní nebo satinované matné) o síle 4 mm poskytuje pocit bezpečí a stability. Dveře jsou vybaveny pohodlnými oboustrannými madly, která ideálně splývají s celkem.

Dveře se díky použití horního a dolního kolejnicového ložiskového závěsu posouvají plynule a lehce a možnost rychle vyjmout dolní závěsy a sklopit dveře navíc usnadňuje údržbu koutu. Těsnost zajišťuje magnetické těsnění dveří a speciálně profilované těsnění mezi stabilní stěnou a pohyblivou částí. Po koupeli je podlaha v okolí sprchového koutu vždy suchá. V nabídce Sanitec KOLO najdete 8 různých sprchových koutů First. Čtvrtkruhové a čtvercové sprchové kouty o rozměrech 80 x 80, 90 x 90 cm a výšce 190 cm se stěnami vyplněnými transparentním nebo satinovaným matným tvrzeným sklem.