Na trhu je ohromná nabídka dlaždic, ze které si určitě vyberete. Ale pokud nechcete mít to samé co ostatní, i pro vás existují obklady. Netradiční, zajímavé a efektní. Pojďte se inspirovat.

Největší dlaždice světa

Na českém trhu byla představena kolekce největších dlaždic a obkladů světa s příznačným názvem Maximum. To proto, že největší z nich má úctyhodných 300 x 150 centimetrů, dále pak jsou nabízeny v rozměrech: 300 x 100 cm, 300 x 50 cm, 200 x 100 cm, 150 x 150 cm, 150 x 75 cm, 100 x 100 cm, 75 x 75 cm a 75 x 37,5 cm. Keramické dlaždice mají plně probarvený střep, sílu šest nebo tři milimetry. Novinka je vhodná nejen jako podlahová krytina, ale můžeme jí obložit také fasády domů. Sluší ovšem i stěnám. A v jakých barvách je k dostání? Milovníci přírodních materiálů mohou vybírat z věrných imitací kamenů, ti, kteří preferují techničtější vzezření, pak mohou sáhnout po napodobenině betonové stěrky. V kolekci nechybí ani nadčasová bílá. Cena od 4 900 Kč/m².


Zrcadlové obklady

Velkým hitem jsou zrcadlové obklady. Už sám název vypovídá, že se vyznačují zrcadlením, tedy vše se v nich odráží. Díky tomuto efektu jsou vhodné zejména do malých prostor, které opticky zvětšují. Nabízeny jsou jak klasické dlaždice, tak mozaika, efektivně působí dekor kruhů a oválů. Samozřejmostí je pestrá škála barev v lesklém nebo matném provedení, případně smaltované sklo, nechybí ani kovové odstíny (zlato, platina, hliník aj.). Nebojte se mechanického poškození, ale počítejte s náročnější údržbou, a to zejména použijete-li je v blízkosti sprchového koutu, vany, varného či mycího centra. Cena od 1 500 Kč/m².

Obklady s dekorem dřeva

Dřevěná podlaha nemusí být vždy praktická, přitom je její dekor natolik vhodný, že váháme mezi praktičností a vzhledem. Vítaným pomocníkem je v tomto momentě dlažba s dekorem dřeva. Nabízeny jsou věrné imitace světlých i tmavých dřevin, a to jak domácích, tak i exotických. A do jakých místností se hodí? Kromě polyfunkční místnosti (kuchyň s obývacím pokojem), to může být koupelna nebo vstupní hala. Ideální vyznění bude mít na venkovském sídle nebo chatě či chalupě. Cena od 1 465 Kč/m².



Dlaždice a kameny Swarovski

Pro milovníky jemných třpytivých ozdob jsme našli velkoformátové dlaždice ozdobené kameny Swarovski. Vybrat si můžete z nejrůznějších dekorů, a to od lesklé bílé nebo lesklé černé přes odstíny hnědé, šedé až po imitace přírodních kamenů. Kameny o průměru 14 milimetrů se následně do materiálu vlepují ručně, a tak je už jen na vás, zda zvolíte ozdobu zasazenou do rohu dlaždice, nebo celou jejich řadu po diagonále nebo středem. Fantazii ovšem můžete zapojit i vy, výrobce vám totiž vyjde vstříc a kameny uspořádá dle vašeho přání. Cena od 721 Kč/ks.

FOTO: Design Interiéry, Bigtile, Obklady.cz, Home Mag, Eden koupelny, Maag Czech, Skleněný obklad