Agresivní barvy jsou sice u nás stále oblíbené, ale Evropa a s ní i Česko se stále více přiklání k tradičnějším barvám přírody. Najdeme tu obklady i vybavení, které se vrací ke dřevu i kameni. Když už přijdou na řadu pastelové barvy, tak v umírněnějším tónu a kontrastující maximálně s jednou další barvou. Pronikají sem také květinové vzory. Pojďte se podívat, co všechno nám v koupelnách vykvétá:

Láká vás těžko opracovatelný kámen? Toužíte po drahém luxusním mramoru? To vše si dnes již můžete dopřát v podobě keramických obkladů a dlažeb zcela věrně napodobujících přírodní materiály. Na fotografii jsou obklady a dlažba série Soleras od výrobce ABK, kterou například v Keramice Soukup pořídíte za 999 Kč/m².











Květiny rostou už všude. Můžeme se s nimi setkat třeba na sprchových vaničkách. Dekorace Kaldewei Lilie nabízí jemný květinový vzor navržený renomovaným designérským studiem Phoenix Design Stuttgart/Tokio. Květinový vzor je k dostání pro 14 vybraných modelů koupacích van značky Kaldewei.









Speciální modelová řada koupelnového nábytku Dřevojas - Image se vyznačuje čelní skleněnou plochou, která v sobě nese vnitřní grafický motiv. Kromě dekoru slunečnic můžete vybírat i z dalších motivů standardní nabídky nebo si vybrat z mnohamilionové databáze obrázků.













V koupelně tak nemusíme barevně ladit jen kachličky a ručníky. Hezky sjednocené můžeme mít také kompletní koupelnové doplňky. Od stojanu na kartáčky přes koš na prádlo až po osobní váhu. Tu například koupíte v À LA MAISON za 890 Kč a můžete věřit, že je vyrobená z bambusového dřeva.











Příklad výše popsaných pastelových barev a květinových vzorů. Všimněte si, jak jednoduše se skládají nenucené barvy, na rozdíl od výrazně křiklavých tónů. Na fotografii je Série Breeze výrobce La Faenza, kterou pořídíte třeba v Keramice Soukup za 719 Kč/m².







A na závěr něco pohodlného. Kolekce textilu Möve Arabesque je ideální pro všechny, kdo se nebojí odvážných vzorů. Luxusní design Arabesque přináší nádech orientálního půvabu a dává klasickým arabeskním vzorům nový a současný vzhled. Výrobky jsou vyzdobeny rostlinnými motivy, které z decentních tónů přecházejí do kontrastních působivých barev. Kolekce zahrnuje ručníky, osušky, žínky, koupelnovou předložku (s celoplošným arabeskním vzorem) a dámský slim-fit župan se šálovým límcem. Ten dostanete v À LA MAISON za 5 500 Kč.