Klasika inspirovaná luxusem

Novým přírůstkem do nabídky GROHE je designová kolekce Grandera. Ta má tvary kruhu a čtvercových elementů. Vypadá jednoduše, a přitom velmi luxusně. Celé portfolio výrobků od baterií, sprchových hlavic, termostatů a koupelnových doplňků umožňuje každému zákazníkovi vybrat si řešení pro jeho koupelnu.








Míry: 50 – 55 – 60

Nový koupelnový nábytek GO od Dřevojasu je určen pro malé koupelny. Pořídit jej můžete ve velikostech, které se hodí právě do koupelen v panelákových bytech nebo do malých koupelen na vašich chatách a chalupách. Model GO je k pořízení v rozměrech 50, 55 a 60 cm. Stejným rozměrům odpovídá i jemně navržené umyvadlo s příznačným názvem MINI, jehož hloubka je pouhých 38 cm. Další novinkou Dřevojasu je povrchová úprava šedý mat, a to dokonce i v celobarevné verzi, která má i korpus v této barvě.





Hi-tech toaleta

Je to splachovač jak z kosmické lodi. Schell Ambition E ECO pro splachovací nádrže zaujme na první pohled čelním panelem vyrobeným z vysoce kvalitního bezpečnostního skla. Společnost Schell nabízí tento výrobek ve dvou barevných provedeních: elegantní černé a hygieničnost zdůrazňující bílé barvě. Jakmile systém zaznamená přítomnost uživatele, světelný symbol reaguje pomalým a jemným blikáním. Pokud uživatel toalety vstane nebo poodstoupí, světelný symbol na panelu se rozbliká rychle a po čtyřech vteřinách dojde ke spláchnutí. V případě potřeby může být spláchnutí spuštěno také pouhým pohybem ruky směrem k zóně senzoru. Vše proběhne maximálně hygienicky, tedy bez jakéhokoliv hmatového kontaktu.


Pozor! Neuklouzni

Už si nemusíte kupovat sprchové vaničky s protiskluzovou úpravou, které mají nevzhledné šupiny a vyboulení. Kaldewei nabízí Secure Plus - téměř neviditelnou protiskluzovou úpravu povrchu pro extra ploché sprchové vaničky ze smaltované oceli Kaldewei 3,5 mm. Jsou nabízeny ve dvanácti matných barvách a nemusíte se bát, že by někde byly póry, kam by mohly nečistoty. Protiskluzovou povrchovou vrstvu Secure Plus je možné dodat na smaltovaných extra plochých sprchových vaničkách v úrovni podlahy sérií Conoflat, Superplan, Superplan Plus a Xetis ve všech barvách z kolekce Coordinated Coulours.



Design i v koupelně

Velká konkurence v sanitární keramice je výhodou pro zákazníka. Může vybírat z nepřeberného množství druhů a tvarů a design hraje stále větší roli. Keramika Soukup tak nabízí i nové neotřelé tvary, barvy i materiály pro vaši koupelnu či toaletu. V nabídce je například sanita z materiálu matně bílý Exmar, což je směs pryskyřice a drceného křemene, nebo zde najdete materiál Cristalplant (neporézní a hypoalergenní, připomínající strukturu kamene). O tvarech a designu nemá cenu hovořit. To je tak nepřeberné množství, že bychom tomu mohli věnovat samostatný článek. Ale pro ukázku – Keramika Soukup nabízí takové designérské skvosty, jako Benedini Associati, Falper, Ceramica Flaminia, Agape v designech od Oki Sata, Stefano Rossini & Alexander Duringer…




Villeroy & Boch v Siku

Když jsme u té špičky designu a funkčnosti, jistě se sluší i dát vědět čtenářům, že pokud půjdou do řetězce koupelen Siko, budou si moci vybrat od sanitární keramiky přes baterie, nábytek až po originální doplňky od prvotřídního výrobce Villeroy & Boch. V nabídce je tak třeba řada Joyce, která například nabízí kruhová umyvadla jako součást keramické desky.







Na Olympu elegance

Pokud máte rádi oblé tvary, pak doporučujeme novou řadu Jika Olymp. Základ série tvoří chytře, a přitom jednoduše řešená umyvadla, jež jsou dostatečně prostorná i hluboká a disponují praktickou odkládací plochou. Ve spojení s originálními oblými podumyvadlovými skříňkami vytvoří z koupelny velmi elegantní prostor. Kromě koupelnové skříňky lze umyvadla kombinovat i s keramickým krytem nebo sloupem. Umyvadla lze pořídit v šířkách od 50 do 65 cm a v ceně od 1 203 Kč.

Zaoblené nábytkové hrany působí velmi jemně a plní i bezpečnostní funkci. Podumyvadlové skříňky jsou dostupné ve variantě bílá, zlatý dub a jasan a lze je pořídit v šířkách od 50 do 65 cm a ceně od 5 161 Kč podle rozměru a barvy.