V současné době už můžeme říci, že pisoáry či urinály (jak také bývají označované) v našich končinách zdomácněly. Už je tedy nenajdeme pouze na pánských toaletách v restauracích, firmách a podobných veřejných prostorech. Stále častěji si je lidé pořizují i do svých bytů a domů. A není se příliš čemu divit, pisoáry mají hned několik nezanedbatelných výhod.

Hlavní výhody pisoáru

Pozitiva urinálů můžeme v kostce shrnout asi takto: pohodlí, snadnější úklid a menší spotřeba vody.

Pisoáry jsou velmi praktickým vybavením domácnosti především tam, kde žije více mužů. Ale ocení jej i ženy. Díky používání urinálu totiž zcela odpadají případné spory o správné umístění záchodového prkénka po použití toalety. Používání pisoáru pánskou částí domácnosti zaručí, že záchodové prkénko bude moci zůstat ve sklopené poloze prakticky neustále.

ČTĚTE TAKÉ:

Také z pohledu hygieny a úklidu představují pisoáry pro domácnost pozitivum. Jejich údržba je snadná a samotné používání je výhodné i z hlediska menší spotřeby vody (na jedno spláchnutí spotřebují maximálně jeden až dva litry vody), což je přístup, který šetří nejen přírodu, ale také peněženku.

A samotné splachování není jen úspornější, ale také pohodlnější. Komfortnější typy urinálů bývají totiž opatřeny bezdotykovým splachováním, které obvykle funguje na principu senzoru pohybu. Výrobci sanitární keramiky pak často nabízejí možnost zakoupit pisoár i s poklopem, který je taktéž ovládán automaticky.

Pro samotnou instalaci urinálu není třeba mít v koupelně vyhrazen nijak zásadně velký prostor. V průměru mívají pisoáry hloubku kolem 30 centimetrů. V dnešní době ale není problém sehnat polozapuštěné modely, které vyčnívají pouze několik centimetrů ze zdi. Navíc ani samotná montáž pisoáru není nijak náročná, postačí vám stejný typ vodoinstalace a odpadu jako u umyvadla.

A dobrá zpráva na závěr: nejlevnější urinály lze na českém trhu sehnat už pod tisíc korun.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com