Jde o skutečný návrh designérky Vaidy Kraus. Koupelna v panelovém bytě už dávno potřebovala obnovit. Ale nejen kosmeticky, zasloužila si kompletní rekonstrukci. Starší pár se rozhodl pro kompletní rekonstrukci bytového jádra. Nabízelo se několik variant dispozičního řešení prostorů, ale vyhrála hned ta první. Koupelna se propojila s toaletou a vstup do místnosti nahradily posuvné dveře šetřící místo. Pračka musela zůstat v koupelně, ale architektka ji schovala do skřínky, která je vysoká až ke stropu a zavírá se roletkou. Nabízí nejen úkryt pro pračku, ale i spoustu úložného prostoru.

Rekonstrukce koupelny v paneláku

Vybavení koupelny pak koresponduje s požadavky investorů. Jeden z nich má zdravotní potíže, a tak místo vany architektka navrhla prostorný sprchový kout se sedákem a držákem. Stejně tak i u toalety je madlo pro snadnější zvedání.

Podívejte se na další 3D návrhy:

Interiér se světlým obkladem v béžové barvě doplňují dva vertikální pruhy retromozaiky. Místnost pak ale hlavně ozvláštňuje nika, která z malé místnosti dělá koupelnu zajímavým prostorem.

Pod umyvadlem je skřínka z dubové dýhy, povrch desky je impregnovaný proti vodě. Dubová dýha se opakuje na poličkách v nice.

Vaida Kraus Bc.

Bytová architektka a designérka, absolventka DesignŠkoly Praha, obor interiérový design. Profesionálnímu navrhování interiérů se věnuje od roku 2004. V roce 2010 založila interiérové studio vaidaDESIGN. Navrhuje soukromé a veřejné interiéry, věnuje se rekonstrukcím, nábytkovému designu a poradenství v oblasti bydlení. Více na www.vaidadesign.cz. ***