Jak udělat koupelnu pro starší pár, jsme ukázali minule. Nyní Vaida Kraus stála před opačným úkolem. Tahle koupelna měla oslovit mladé lidi, kteří chtěli moderní, ale přitom i přírodně řešenou koupelnu. Měla navazovat na styl celého domu.

V koupelně se snoubí dubové dřevo se sanitou, která se leskne svou bělostí a čistotou. Dvojité umyvadlo, podomítkové baterie a bidet – to jsou luxusnější prvky, které spojují perfektní funkčnost s dokonalým tvarem. Navíc maximálně využívají prostor.

Pro osobitější tvář místnosti použila architektka dřevěné doplňky – žebřík-stojan na osušky a sedátko. Koupelna tak získala dojem lázeňského jemného interiéru.

Dvě dlouhé niky nabízí nejen úložný prostor, ale působí i jako zajímavý prvek. Pro větší efekt jsou obložené mozaikou a podsvícené.

Vaida Kraus Bc.

Bytová architektka a designérka, absolventka DesignŠkoly Praha, obor interiérový design. Profesionálnímu navrhování interiérů se věnuje od roku 2004. V roce 2010 založila interiérové studio vaidaDESIGN. Navrhuje soukromé a veřejné interiéry, věnuje se rekonstrukcím, nábytkovému designu a poradenství v oblasti bydlení. Více na www.vaidadesign.cz ***