Šedá a bílá - kombinace moderní, elegantní a univerzální

Česká Jika uvádí novou řadu Art, která by měla být moderní, svébytná a neotřelá. První vlaštovkou je umyvadlo Jika ART Džber, jež vzniklo jako klausurní práce na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze v Ateliéru keramiky a porcelánu. Jeho autorkou je Barbora Vinařová. Tvarově čistý, a přitom unikátní design vynikne jak v originálně pojatém moderním interiéru, tak v rustikálně laděném prostoru. Džber ocení i majitelé chalup v tradičním duchu. Jeho ucho slouží nejen jako zajímavý odkaz na minulost hygieny, ale dostalo i praktické využití jako možnost pro zavěšení ručníku.

Bude se vyjímat na dřevě vhodném do koupelnových prostor i na keramickém či jiném podkladu. V dolní části disponuje průměrem 41, v horní pak 46 centimetrů a výškou 20 cm, ucho ho navyšuje o dalších 10 cm. Bylo vyrobeno v limitované edici a lze ho pořídit za cenu cca 6 000 Kč vč. DPH.

Grohe nabízí zajímavé moduly do sprchy s označením Spa F-digital Deluxe. Digitálně ovládané moduly pro náladové osvětlení, ozvučení a parní koupele lze instalovat v personalizovaných kombinacích dle osobních požadavků zákazníka. Jemná mlha, či silný proud páry? Rihanna, či Mozart? Sprchový kout zalitý sluneční žlutou, konejšivou zelenou, či energizující červenou? Každou funkci lze ovládat i kombinovat nezávisle, což umožňuje nespočet možností a programů. Výsledkem jsou pak osobité a osobní prožitky ze sprchy i lázeňského programu, které zklidní tělo i mysl a dodají energii.

Jednotlivé funkce aplikací lze ovládat pomocí Apple iPodu, pro nějž dodává Grohe ultratenké pouzdro, které lze upevnit vně sprchy. Tento jedinečný systém ovládání lázeňského programu tak umožňuje ovládání jedním prstem, ať již jde o volbu světel, intenzity páry, či programování hudby.

Jemná mozaika ustupuje, tvrdší barvy i motivy baterií společně vyladí perfektní celek. A umyvadlo nemusí být ani umyvadlem - může to být jakýsi žlab

Luxusní a netradiční design koupelnové baterie od THG Paris Decorating

Velká krása. Sice ne úplně praktická, ale na tohle umyvadlo bychom se chodili dívat jako na televizi

Slavný designér Philippe Starck udělal novou řadu směšovacích baterií Axor Starck V. Je to fantastická věc, protože voda v kohoutku je vidět, jak tvoří vír a následně přepadává ven. Luxusní

Překryv umyvadla inspirovaný veřejnými pítky. Jednoduché, efektní a účelné

Béžový mramorový obklad nemusí být z mramoru. Velkoformátové dlaždice dnes umí tuhle parádu také. A jsou za třetinovou cenu. A zkuste si dát umyvadlo do prostoru!

Jednoduchý styl, který bude platný dnes, zítra i za deset let

Velká paráda - umyvadlo, jež je součástí designu stolku. Vyrobeno z Corianu

Jednoduchá prosvětlená koupelna, která ničím zvláštním nevyniká. Až na umyvadla, která vypadají jako polštářky

Členění dlouhé koupelny na tři zóny pomocí skleněných zástěn

Umyvadlo s šikmým dnem a dlouhou výpustí

Moderní nábytek, moderní pojetí. Moderní vzhled koupelny ve všech detailech

Koupelna, kde je použitý stejný materiál na podlahu, stejně jako na strop

Dřevo v syrové podobě může koupelnu udělat stylovější. Jen pozor na vlhkost

Villeroy & Boch přišel s elegantní kolekcí Memento. Umyvadlo má velmi ostré hrany, které však mohou být zjemněny romantickým vzorem

Umyvadlo a samostatná stojací baterie. Řešení pro velké koupelny

Oblé skříňky jsou dnes velmi moderní. Také si všimněte velmi příjemné kombinace teplých světlých tónů a tmavého dřeva