Odložte si

Kdo má volně stojící vanu, má problém. Zatímco u vany přisazené u stěny jsou většinou niky nebo plochy na odložení spousty důležitých i nedůležitých věcí, volně stojící je prostě nemají. Tedy neměly. Ravak na Designbloku představil limitovanou sérii stolků Tables určených právě k volně stojícím vanám.

Jeden ze dvou obdélníkových modelů je určený k postavení podél vany, druhý přiléhá k partiím, ve kterých se vana začíná zaoblovat. Další dva mají čtvercovou odkládací desku, nejlépe poslouží na rohu vany a liší se svou výškou. „Koncept vychází z propojení klasického kavárenského stolku se solitérní vanou. Vana a stolek se navzájem propojují, a tvoří tak kompaktní celek. Stolek působí, jako kdyby ho vana ukrojila,“ vysvětluje autor Kryštof Nosál.

Křehká krása

Mnohá umyvadla v koupelnách vypadají, jako by je dělali pro umývání traktorových pneumatik – jsou velká, fortelná, pohledově nerozbitná… Křehkost v sanitární keramice se hledá jen obtížně. Ovšem Ideal Standard díky mimořádně odolnému keramickému materiálu Diamatec dokázal vytvořit celou řadu produktů, kde je autorem oceňovaný designér Robin Levien.

Mimořádná odolnost umožňuje designérům dosáhnout téměř nemyslitelného: nesmírně tenkých rovných lemů, jež si současně zachovávají extrémní odolnost a trvanlivost, což je totálně náročná a komplexní kombinace vlastností. Produkty řady Ipalyss jsou mimořádně vhodné např. pro náročné hotelové provozy, v nichž má účinná kombinace vysoké estetiky a dlouhé životnosti klíčový význam.

Umyvadla na desku Ipalyss jsou k dispozici ve třech variantách: umyvadla bez přepadu, což maximalizuje vnitřní objem pro instalace v hotelích; umyvadla s přepadem a umyvadla s přepadem a otvorem pro umyvadlovou baterii. Přepad je u těchto modelů důmyslně integrován v tvarosloví umyvadel; výsledkem jsou diskrétní, splývavé linie, které nenarušují čistý design a minimalistický dojem produktu.

Pořádek, prosím!

Kdo z nás by nechtěl mít ve své koupelně stále naklizeno. Ale kam všechny ty rtěnky, laky, kelímky, dózy a podobné koupelnové propriety dát, aby se neustále někde nepovalovaly? Zkuste si udělat v šuplíkách pořádek. Pořiďte si krabičky, šuplíčky, pořadače, kaslíčky. Je jich velká spousta. Třeba Dřevojas prodává hned několik druhů – od zásobníku na kapesníky, přes menší pořadače, až po velké do celého šuplíku.

Pro svoje variabilní využití se pořadače hodí téměř do každé zásuvky a skříňky ze široké nabídky nábytkových řad. K dostání jsou v cenách od 380 do 1 260 Kč.

Pro chlapy

Rozčiluje vás neustálé sklápění prkénka na toaletě? Máte v domácnosti více mužů? V tom případě je čas zauvažovat o pořízení domácího pisoáru.

Pisoár Vila SLP 37 od české společnosti Sanela poskytuje nejen více hygieny a pohodlí, ale i značnou úsporu vody. Pokud máte jenom jedno tlačítko, tak v průměru spláchnete 6 litrů vody. I když má běžná toaleta dvě splachovací tlačítka pro větší a menší objem vody, splachuje 3 litry. Pro spláchnutí pisoáru stačí jen 1 litr, díky čemuž ušetříte až 70 % vody. Pisoár Vila SLP 37 vás navíc překvapí svým jednoduchým čistým designem s estetickým sklápěním prkénka či bezdotykovým splachováním. To umožňuje radarový splachovač ukrytý za keramikou pisoáru, jehož čidlo zaznamenává rozvlnění hladiny v pisoáru při jeho použití a následně provede spláchnutí. Systém tak nikdy nespláchne naprázdno a pánská část vaší domácnosti už nikdy nezapomene.

Domácí pisoár koupíte od 15 140 Kč.

Klasický radiátor

Líbí se vám klasický radiátor? Takový ten tradiční skládaný a ne trubkové nebo modernistické kousky. Navíc nové trendy ve vytápění, jako je použití kondenzačních kotlů nebo tepelných čerpadel, přinášejí zdroje s nízkými teplotami topného média. To klade velký nárok na nadměrnou a tedy nežádoucí velikost topných těles.

Radiátory Zehnder Charleston jsou vhodné také pro nízkoteplotní otopné soustavy. Díky své konstrukci ze svislých trubek a vysokému podílu sálavého tepla napomáhají dosáhnout žádaných úspor při spotřebě tepelné energie. Jejich rozměrová variabilita nabízí možnost optimalizace velikosti otopných těles.

U běžných radiátorů je kladen důraz především na nízkou cenu. Té je dosaženo například použitím pouze jedné vrstvy lakování nebo zastaralou konstrukcí. Tělesa s jednou vrstvou laku dříve korodují, a mají tak kratší životnost. Stejně tak starší článková tělesa je nutno po určité době přetěsnit. Od švýcarského výrobce Zehnder získáte prvotřídní výrobek s dvouvrstvým lakováním s dlouhou životností a hladkým povrchem, s vysokou odolností proti korozi a mechanickému poškození. Životnost je dosažena zejména precizním laserovým svařováním se 100% těsností a lakováním až po svaření tělesa a tlakové zkoušce.

Tak chytré

Termostatické hlavice jsou stále oblíbenější. Prostě jen zapnout sprchu a nestarat se o nic – o kolísání tlaku, průtoku, teploty… Prostě vytéká stále stejně teplá voda. U Grohe s funkcí SmartControl přišli už dávno. Ale teď jsou tu dva nové přírůstky. Ten první v sobě kombinuje to nejlepší ze světů podomítkových a nástěnných sprchových systémů – veškeré trubky jsou ukryty ve stěně, avšak ovládací prvky jsou zavěšeny na zdi, a tvoří tak současně praktickou polici pro sprchové gely či šampony. Druhý představený produkt, SmartControl Concealed, sází na eleganci. Obsahuje ta samá intuitivní otočná tlačítka, avšak celková konstrukce systému je mnohem více minimalistická. Jak je zvykem, oba nové modely jsou k dispozici v mnoha rozličných variantách. Čtvercové nebo kruhové tvary, chromová nebo bílá povrchová úprava – u tohoto nového ovládacího systému si můžete být jistí, že se stane perfektním doplňkem každé koupelny. Další novinkou je fakt, že hlavová sprcha Mono XXL je nyní k dispozici samostatně.

Zajímavý návrat

Série obkládaček Mano se nechala inspirovat kořeny tradiční výroby keramiky. Stylový charakter obkládaček a laskavá barevnost vyniknou jak v rustikálních, venkovských interiérech, tak i moderních koupelnách a kuchyních. Je to návrat k tradičnímu a poctivému řemeslu, charakter ručně vyráběné mačkané struktury ve formátu 30 x 60 cm s na dotek příjemným saténovým povrchem. Vzhled velmi decentně opracované plochy je tvořen kombinací reliéfu a designu tištěného digitálním tiskem a pro nefalšovaný dojem poctivé manuální práce je obkládačka vyráběna v nerektifikovaném provedení v bílé, béžové a šedé barvě.

Celkový „hand made“ charakter podporuje formát lícové cihly 30 x 7,5 cm s výraznou strukturou a lesklým povrchem. Způsob pokládky cihlového prvku je možný několika způsoby: s posunem o 1/3, nebo tzv. na vazbu, případně klasicky na střih.

Jako voda

Katalog koupelnových instalací společnosti Ideal Standard se rozšířil o produktovou řadu vodovodních baterií Connect Air. Model s kartuší 25 mm představuje pozoruhodně štíhlý design a je nabízen v mimořádné šíři variací. Stejně elegantní modely s kartuší FirmaFlow (38 mm) poskytují další technické vychytávky nesmírně přínosné pro veřejné provozy, jako např. teplotní omezovač. Design je mimořádně útlý, vrcholně estetický a inspirovaný přirozeným tokem vody. Základna je dokonale zdařilá: elegantní tělo s útlou, prodlouženou siluetou, která plynule přechází v jemný, hladký kohoutek čistých a měkkých linií. Stonek květu se šlahounem páky. Kohoutek je zakončen tvarem kapky vody, hravým prvkem, jímž je koncept korunován.

Všechny umyvadlové baterie jsou vybaveny provzdušňovačem s kapacitou 5 l/min., který redukuje spotřebu vody, aniž by oslabil průtok. Při využití ve veřejných prostorech se Connect Air dodává s integrovaným omezovačem teploty horké vody včetně systému pro nízký tlak, čímž se eliminuje riziko opaření. Styl a funkce ideální v každém plánu.

Všechny štíhlé modely Ideal Standard se dodávají s technologií BlueStart a systémem EasyFix. Technologie BlueStart šetří energii tím, že pouští studenou vodu ze střední (nejběžnější) pozice nastavení páky. Systém EasyFix je i v případě Connect Air velmi rychlý a prostý: jediný šroub z nerez oceli baterii upevní a automaticky vycentruje; pro snadnější instalaci je vše dodáno ve stavu maximální kompletace, což ušetří 30 % montážního času.