1. Dva v jednom

Sprchový kout i vanu do stísněné koupelny obvykle nevmáčkneme. Pokud se nechcete ochudit o slast horké koupele ani o osvěžující proud vody ze sprchy, můžete si pořídit vanovou zástěnu a sprchovat se ve vaně. Dvě mouchy jednou ranou dostanete také nástěnnou skříňkou se zrcadlem nebo umyvadlem zabudovaným do skříňky. Multifunkční mohou být i drobnosti typu fén na vlasy. Čím méně věcí v koupelně používáte, tím méně místa zaberou.

2. Vana s úložným prostorem

Úložné prostory se v malých koupelnách vyhánějí po vertikální ose směrem nahoru. Existují však i vychytávky, které vám je vytvoří na zcela neobvyklých místech. Například speciální krycí panely k vaně poskytnou několik výklopných přihrádek, kam si můžete ukládat šampony, mýdla a další toaletní potřeby.

3. Skládací sušáky na prádlo

Maličké panelákové koupelny jsou vskutku místy divotvornými. Většinou totiž slouží nejen jako umývárny, ale zároveň jako prádelny a sušárny prádla v zimním období. Pokud nechcete mít celoročně natažené šňůry nad vanou, zauvažujte nad skládacími sušáky, které zůstanou elegantně schované, když je zrovna nepoužíváte.

4. Pračka s předním plněním

Pračka s předním plněním se dá zabudovat pod kuchyňskou linku, ale oceníte ji i v koupelně, protože nad ni můžete umístit police nebo praktickou desku, kam budete třeba odkládat oblečení před koupelí. Zkrátka šetříte místo.

5. Optické klamy

Pocit většího prostoru tradičně navodíme světlými barvami a přítomností zrcadel. Nicméně ani v malé koupelně se nemusíme bát lina s výraznějším geometrickým vzorem, naopak taková podlaha dodá místnosti hloubku. Čeho bychom se však měli určitě vyvarovat, je přeplácanost barev a vzorů. Kombinace dvou barev či dekorů je naprosto optimální.