Někdy je toaleta umístěna v rohu koupelny tak šikovně, že k ní lze postavit příčku z ytongů nebo sádrokartonu a zakrýt závěsem nebo shrnovacími dveřmi. Vznikne tak vlastně malé samostatné WC uvnitř koupelny, kam si může váš partner bez rozpaků odskočit, i když se zrovna sprchujete. Pro větší koupelny lze rovnou zhotovit celou budku i se stropem, vnitřním osvětlením a otvorem třeba v klasickém tvaru srdíčka, je to však řešení velmi extravagantní a nehodí se ke každému stylu.

Mnohem častěji se k oddělení WC v koupelně využívají různé zástěny či paravány. Mohou být vyrobeny z jakéhokoli materiálu, jenž odolá vlhkosti a je snadno omyvatelný. U paravánu můžeme ocenit výhodu, že není připevněn k podlaze ani ke stěně natrvalo, a lze ho tudíž podle potřeby přemístit třeba k vaně.

Určité soukromí poskytne toaletě i polopříčka, kterou obložíte libovolnými koupelnovými obklady. To je vhodné zvláště v menších koupelnách, kde by příčka vyhnaná až ke stropu opticky zmenšovala prostor a ubírala místnosti na vzdušnosti.

Jestliže v koupelně bojujete s nedostatkem úložných prostor, praktickým nápadem bude oddělit toaletu úzkou skříňkou či stěnou s policemi. Chytře zvolený nábytek tak bude plnit funkci polopříčky, a navíc poskytne místo pro ukládání hygienických potřeb. Vhodnou skříňku je nejlepší nechat si vyrobit na míru u truhláře, abyste měli jistotu, že přesně zapadne právě do vaší koupelny.