Koupelna by měla být nejčistší místností celého domu. Přesto je to místo, kde nejvíce bojujeme s plísněmi. V momentě, kdy se sprchujeme, koupeme, pereme prádlo, nebo jej sušíme, dostává se do vzduchu větší množství vody. Vzduch je nasycený vodními parami, které se pak sráží. Tento jev můžeme pozorovat na rosících se oknech nebo zrcadlech. Koupelnu během dne podrobujeme několika takovým vlhkostním šokům. Nárazová vlhkost, kterou nejsme schopni ihned odsát, vytváří ideální prostředí pro vývoj plísní.

Možná to znáte, šedavé mapy na zdi, zašedlé či dokonce začernalé spáry okolo sprchového koutu, vany či umyvadla. To vše je plíseň. Plísně dokážou napáchat velké škody na majetku, ale co je horší, i na zdraví. Patří mezi jeden z nejvýznamnějších alergenů, mohou být příčinou různých kožních i zažívacích problémů, způsobovat respiratorní onemocnění a bolesti hlavy. Proto je zejména v koupelně nevidíme rádi. Abychom zajistili koupelnu čistou, je potřeba udržovat vlhkost na optimální úrovni.

Jak udržet vlhkost v koupelně na optimální úrovni?

Účinné je nárazové větrání, kdy vytvoříte průvan a vymění se vzduch v místnosti. Tento způsob ale v mnohých koupelnách není možný. Celá řada koupelen nemá dostatečně účinný větrák ani možnost otevřít okno. Proto je možné korigovat vzdušnou vlhkost pomocí pohlcovače vlhkosti.

Podívejte se, jak pohlcovač vlhkosti funguje:

Speciální pohlcovač vlhkosti do koupelny

Pohlcovač vlhkosti Ceresit Stop Vlhkosti AERO 360° KOUPELNA je vytvořen speciálně pro absorpci většího množství nárazové vlhkosti, která se tvoří v koupelně.

Unikátní design je koncipován tak, aby zajistil maximální výkon systému. Široké otvory ve speciálním tvaru a sklonu ve vrchní části zvyšují výkon nasávání vlhkosti a přivádějí ji k absorpčním krystalům tablety, které ji přeměňují v kapalinu a hromadí ji ve spodní části. Odtud je pak velmi snadné ji vylít, například do toalety.

Koupelnový systém AERO 360° pracuje s jedinečnou náplní AERO 360°, která se v koupelně s rozlohou 10 m² spotřebuje přibližně za 2-3 měsíce (podle míry vlhkosti). Jeho moderní čistý design se hodí téměř kamkoliv a bude hezkým doplňkem v každé koupelně.

Zajímá vás tento produkt? Nyní jej můžete koupit výhodněji zde.

Bojujete s vlhkostí i u vás doma? Podívejte se na tipy na www.stop-vlhkosti.cz